Καλημέρα σε όλους!
Θα ήθελα τη γνώμη σας στο πρόβλημά μου: Είμαι 26 χρονών και έχω σχέση με έναν άντρα 13 χρόνια μεγαλύτερό μου εδώ και 2 χρόνια περίπου. Ταιριάζουμε πολύ και αγαπιόμαστε επίσης πολύ, εχώ την υποστήριξη και την κατανόησή του σε ότι θέμα την έχω χρειαστεί ως τώρα.
Το πρόβλημα είναι η μητέρα μου. Υπερβολική και παράλογη τα τελαυταία χρόνια, αυταρχική και υπερπροστατευτική από πάντα. Μόλις της είπα για τη σχέση μου άρχισε να κάνει σαν τρελή. (της ειπα ότι είναι καινούρια σχέση, όχι τον πραγματικό χρόνο που τα έχουμε) Με πιέζει να χωρίσω εκτοξεύοντας απειλές και λεγοντας πολύ βαριές κουβέντες.
Πριν από αυτή τη σχέση είχα άλλη μία, στα 20 μου για 3,5 χρόνια με ένα παιδί 6 χρόνια μεγαλύτερο, το οποίο με απάτησε και μου ειπε ψέμματα κατ' επανάληψη. Τότε είχα πρσπαθήσει πάλι να της πω ότι έχω σχέση αλλά πάλι με είχε αποπάρει,οπότε της είπα ότι χώρισα και συνέχισα να βγαίνω κρυφά για να μη με πιέζει όπως κάνει τώρα.
Γενικά ποτέ δεν της έχω εναντιωθεί, ενώ οι σπουδές μου σε δεύτερη σχολή που τελειώνουν τώρα δεν με άφησαν να βρω δουλειά ώστε να είμαι οικονομικά ανεξαρτητη. Επίσης είμαι και πολύ ευαίσθητη, με αποτέλεσμα η κακή κατάσταση στο σπίτι να έχει αρχίσει να μου δημιουργεί ψυχοσωματικά προβλήματα, όπως πόνους στο στομάχι, υπερβολικό στρες και αυπνίες.
Θα ήθελα συμβουλές έτσι ώστε να ενδυναμωθώ ψυχολογικά και να μπορέσω να διεκδικήσω αυτό που θέλω, ώστε να το σεβαστεί και εκείνη και να μη με πρήζει διαρκώς.