"φιλια δεν υπαρχει πια, την πατησε το τρενο"
κατα ποσο τελικα οι φιλιες και οι παρεες που διαμορφωνουμε ειναι ζητημα τυχης και συγκυριων και κατα ποσο επιλογων και κυριως προσωπικων μας χαρακτηριστικων? μαλλον ενας συνδυασμος και τον δυο!! ειμαι 23 και απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου δυσκολευομουν πολυ σε αυτο τον τομεα. οχι πως ημουν μονη μου και δεν ειχα φιλους η φιλες απλως παντα ειτε δεν με καλυπταν, ειτε εκανα παρεα μαζι τους λιγο αναγκαστικα και δεν τους θεωρουσα καταλληλους για μενα και το κυριο χαρακτηριστικο των φιλικων μου σχεσεων ηταν οτι ηταν προσωρινες και με ημερομηνια ληξης. δεν ετυχε να κρατησω ατομα κοντα μου περα απο 2 περιπτωσεις. οχι ομως πως γινοταν κατι και τσακωνομασταν απλως ετσι ερχονταν τα πραγματα και μαλιστα παρακολουθώντας την εξελιξη αυτων των ανθρωπων τωρα λεω "μα πως μπορουσα και εκανα παρεα μαζι τους??". στο διαταυτα!! ειμαι 23 ετων και ενω θα επρεπε να εχω ατομα γυρω μου και παρεες ειμαι μονη μου. δεν ειμαι ατομο συνεσταλμενο, ντροπαλο και αντικοινωνικο. κρινοντας αντικειμενικα τον εαυτο μου (και απο αποψεις αλλων για μενα) ειμαι μια κοπελα οχι χαζη, εμφανισιμη που εχω ουσιαστικα πολλα πραγματα να πω. και θελω να τα πω. αλλα δεν εχω που να τα πω. διακρινω μια γενικότερη "ελαφροτητα" στους γυρω μου και αυτο με απογοητευει. νιωθω οτι απο τα ατομα που με περιβαλλουν λειπει η ουσια, η σκεψη, ο προβληματισμος. ισως γι αυτο δεν μπορω να επικοινωνησω. με τις πιο κοντινες φιλες που ειχα εχω απομακρυνθει χωρις να ξερω τι φταιει ουσιαστικα. μπορει και το οτι δεν ταιριαζουμε (στον τροπο διασκεδασης, στα γουστα, στα πραγματα που θεωρουμε σημαντικα). βλεπω οτι οι ιδιες πρωτες δεν μου δειχνουν προτιμηση, βγαινουν χωρις εμενα δεν μου δειχνουν οτι τους λειπω. και εκει ερχεται το μεγαλυτερο μου προβλημα. θεωρω μεγαλη ηττα για τον εαυτο μου το να μην τους λειπω. γιατι απλως δεν πιστευω πως σαν προσωπικοτητα αξιζω να περναω απαρατηρητη, δεν ειμαι ουτε αβουλη, ουτε χαζη ουτε τιποτα τετοιο. ισως ειναι και ζητημα εγωισμου. το μονο σιγουρο ειναι πως τον τελευταιο καιρο δεν περναω καλα. το γεγονος οτι δεν βρισκομαι σε παρεες και δεν κανω συζητησεις με αλλα ατομα νιωθω οτι μου εχει φθειρει το μυαλο. εχω χασει το χιουμορ μου, την 'σπιρταδα' μου. βγαινω μονο με το αγορι μου, ο οποιος καταληγει να ειναι και η μονη μου παρεα και φυσικα δεν μου αρεσει αυτο. θελω ατομα γυρω μου να μοιραζομαι, να μπορω να συζηταω, να κανω πραγματα που μου αρεσουν να περναω καλα. ειναι ενα προβλημα που ΠΟΤΕ δεν αντιμετωπιστηκε. παντα με θυμαμαι να λεω αυτα που λεω τωρα. γιατι ομως?? παλαιοτερα ομως ειχα χρονο. τωρα νιωθω πως δεν εχω. πως εχω μεγαλωσει πια και οι ευκαιριες μου για νεες φιλιες τελειωνουν και φοβαμαι πως θα μεινω παντα μονη μου.