ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΟΝΙΩΝ
Καλησπέρα σας...
Είμαι καινούρια στο forum και αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τα ''δύσκολά μου'', ελπίζοντας να μη σας ψυχοπλακώσω πολύ...
Μοναχαπαίδι, μεγάλωσα σε μια οικογένεια που μου έδωσε πολλή αγάπη και ασφάλεια. Φτωχικά χρόνια, αλλά πλούσια συγχρόνως.
Φτάνω λοιπόν στα ανέμελα 28 και ξαφνικά αρρωσταίνει ο μπαμπάς, με καρκίνο στο κεφάλι. Ιδού η πρώτη σιδεριά. Εγώ κι η μαμά περάσαμε από διάφορα δεινά, κλαίγαμε κρυφά, γελάγαμε, υποκρινόμασταν στον μπαμπά, τρέχαμε, γιατροί, νοσοκομεία, χρήματα, κι εκείνος για έξι χρόνια παλικάρι. Αντιμετώπισε την ασθένειά του αξιοπρεπώς κι εκείνη του φέρθηκε αξιοπρεπώς. Το μεγαλύτερο βάρος έπεφτε στη μητέρα μου, γιατί εγώ ήμουν λόγω δουλειάς εκτός Αθηνών και πηγαινοερχόμουν όπως κ όποτε μπορούσα για να βοηθήσω...
'Ωσπου ήρθε η ώρα κι έφυγε ο πατέρας μου, στα 57 του χρόνια... ο πόνος μεγάλος, ήμουν δεμένη μαζί του πολύ, αλλά από την ώρα της κηδείας κιόλας, η μητέρα μου ήταν φανερά αλλαγμένη απέναντί μου, ετοιμοπόλεμη ένα πράγμα για μένα... δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς... Ακόμα μεγαλύτερη προστασία,φιλία, αγάπη και βοήθεια.
Κι έτσι πέρασαν δέκα χρόνια κιόλας από το θάνατο του μπαμπά, κ πάντα μιλούσαμε για εκείνον, και πάντα μας έλειπε, και πάντα πονούσαμε, όμως ο χρόνος απάλυνε τον πόνο κι εγώ ξεκινούσα να φτιάχνω τη ζωή μου, μπαίνοντας σε μια όμορφη και σοβαρή σχέση.
Όμως ιδού και η δεύτερη σιδεριά...
Η μαμά αρρώστησε ακριβώς 10 χρόνια μετά τον πατέρα μου, από καρκίνο στο κεφάλι επίσης, ίδιοι γιατροί, ίδιο νοσοκομείο, ίδιος θάλαμος, ίδιο κρεβάτι...
Η ταλαιπωρία αυτής της γυναίκας ήταν το κάτι άλλο. Εννιά μήνες εξαθλίωσης, ταπείνωσης, τετραπληγίας λόγω του όγκου, δύο μάτια ήταν μόνο ανοικτά να με κοιτάζουν πάντα με λατρεία, και η ίδια, η πανέμορφη μαμά μου έμεινε 28 κιλά.
Εγώ από την άλλη στρατιώτης!!!! Την είχα σπίτι, από 'δω έφυγε, εδώ την τάιζα, την άλλαζα, της τραγουδούσα, την χάιδευα, της άλλαζα πληγές, την άκουγα να βογκάει, από τους πόνους,το κράτος τρισάθλιο, έτρεχα συνέχεια για τα φάρμακά της και 'ημουν όρθια!! Ο φίλος μου μεγάλο στήριγμα, μαζί το περάσαμε όλο αυτό. Είχα συγγενείς με τους οποίους διατηρώ καλές σχέσεις, αλλά μένουν όλοι επαρχία, μακριά και είχαν κι εκείνοι τα δικά τους...
Η μαμά έφυγε πριν 7 μήνες στα 66 της χρόνια. Ακόμα και τώρα στο νεκροταφείο, λένε κάποιοι κοιτάζοντας την πρόσφατη φωτογραφία της, ''τί όμορφη γυναίκα''
Τα είδα ΌΛΑ!
Απουσία, στενοχώρια, πόνος, οργή, ανασφάλεια, μόνο τέτοια...
Κατά τη διάρκεια της ασθένειας ακόμα, πήγα και συμβουλεύτηκα ψυχοθεραπευτή, ο οποίος με βοήθησε να αντιμετωπίσω το Γολγοθά δίνοντάς μου και μία ήπια φαρμακευτική αγωγή μέχρι και το τέλος της μαμάς! Με βρήκε ψυχικά υγιή και μου είπε οτι θα πονέσω πάρα πολύ... μέχρι εκεί...
Τώρα τί κάνω??? Που νιώθω οτι έχασα εντελώς τη δύνα μη που είχα,νιώθω απελπιστικά μόνη από οικογένεια, δεν έχω αδέλφια, βέβαια ξέρω οτι δεν είμαι και καμία μπέμπα, έφτασα κι εγώ 38 χρονών που έχασα και τους δύο γονείς, αλλά, μου ήρθαν όλα ανάποδα!!! η σχέση μου υπάρχει αλλά
γέρνω και ακουμπάω ολοένα και πιο πολύ σε εκείνον και δεν μ'αρέσει καθόλου αυτό. Είχα και έχω τη ζωή μου, αλλά ξαφνικά τόσο ανίσχυρη....
Αμ, τα όνειρα??? Που έχω κανονικότατη επικοινωνία κ με τους δύο, δε θα μπω σε λεπτομέρειες, όμως τους βλέπω πάντα χωριστά... κι όταν ξυπνάω το πρωί πλαντάζω...?!
Ξέρω οτι είναι η επιθυμία κι ο πόνος μου που τα προκαλεί όλα αυτά, και ταλαιπωρούμαι φίλοι πολύ!!!!!!!!!
Αυτά σε γενικές γραμμές. Θα χαρώ πολύ αν μου λέγατε τη γνώμη σας, την συμβουλή σας, ίσως τη δική σας εμπειρία μπας και απαλύνω λίγο τον πόνο μου...
Φιλιά κι άλλο κακό να μη με βρεί... κι όλο τον κόσμο:(