Γεια σας!! Σας γράφω πάλι μετά από ένα χρόνο για το ίδιο πρόβλημα. Αυτή τη φορά θα σας κουράσω λίγο περισσότερο. Ακόμη και να μην το διαβάσετε όλο, η συμβουλή σας είναι πολύτιμη για μένα. :)
Θα σας γράψω πάλι τα θεματάκια μου. Το σημαντικότερο θέμα που έχω είναι ότι όλοι με θεωρούν χαζή. Και δεν είναι η ιδέα μου γιατί πολλοί μου το λένε στα μούτρα. Και αυτοί που δεν με θεωρούν χαζή με θεωρούν αθώα και αφελή (και αυτό μου το χουν πει). Δεν ξέρω τι να αλλάξω για να φαίνομαι έξυπνη. Ξέρω ότι ακούγονται αστεία αυτά που γράφω, αλλά είναι πρόβλημα. Και έχω πληγωθεί πολύ σ' αυτό το θέμα από παλιούς συμμαθητές στο δημοτικό και λύκειο που με κοροϊδευαν. Δεν ξέρω πως να κερδίσω τον σεβασμό των ανθρώπων, πως να κάνω τον άλλο να ενδιαφερθεί για μένα και να μην με θεωρεί δεδομένη ή να με προσβάλλει.
Όσα αγόρια με έχουν πλησιάσει (δεν ήταν πολλά) ήταν άγνωστοι. Κανένα αγόρι που να με έχει γνωρίσει δεν με πλησίασε ούτε φιλικά. Ακόμη, έχω προσέξει ότι όταν πχ βγαίνουμε παρέα έξω και γνωρίζουμε άλλα άτομα, τις περισσότερες φορές όταν τους ξαναβλέπω κοιτάνε από την άλλη και δεν μου λένε ούτε γεια. Ποτέ δεν είχα καλή σχέση με το άλλο φύλο, στο σχολείο διάβαζα συνεχώς και σπάνια έβγαινα έξω. Ήμουν πάρα πολύ ντροπαλή, κλειστή και αμήχανη. Βέβαια, τώρα έχω αλλάξει και έχω γίνει πιο κοινωνική. Μη φανταστείτε τίποτα τρομερό. Ακόμη νιώθω αμηχανία όταν θα είμαι μόνη μου με ένα αγόρι (το χω και με τις κοπέλες). Δεν ξέρω τι να πω, πως να ξεκινήσω ή να συνεχίσω την κουβέντα και αν δεν είναι κοινωνικός ο άλλος θα βασιλεύει η σιωπή. Ακόμη έχω προσέξει ότι και οι άλλοι νιώθουν αμήχανα μαζί μου. Όπως για παράδειγμα, σπάνια κάποιος θα ζητήσει το τηλέφωνό μου. Και αν το θέλει θα το βρει από κοινό γνωστό. Ίσως δίνω την εντύπωση ότι θα παρεξηγήσω την κίνησή τους. Θυμάμαι ένα αγόρι που κάναμε παρέα αρκετό καιρό στο σχολείο και πήρε το τηλέφωνό μου από αλλού. Και όταν είμασταν μαζί δεν φαινόταν να αισθάνεται άβολα μαζί μου.
Πέρα από το πρόβλημα με την αμηχανία και την επικοινωνία γενικά πιστεύω ότι σαν άτομο είμαι βαρετή και ότι δεν έχω ενδιαφέρον. Διαφορετικά τώρα θα είχα αρκετούς φίλους. Όμως οι φίλοι μου είναι ελάχιστοι και μετά τις σπουδές θα είναι ακόμη πιο λίγοι. Δεν μου χει τύχει να βγώ με κάποιον/ κάποια και να με ξαναπάρει να βρεθούμε. Αντίθετα αυτό βλέπω να γίνεται με άλλα άτομα.
Όσον αφορά τα αγόρια, το μόνο θετικό που μου έχουν πει είναι ότι είμαι καλή, που και αυτό αρνητικό είναι , αν συνδιαστεί με όλα τα άλλα. Από διάφορες κουβέντες κάποιων κατάλαβα ότι δίνω την εντύπωση της αθώας, άπειρης, καλής και ήσυχης κοπέλας που ενδιαφέρεται μόνο για το διάβασμα.
Το άλλο πρόβλημα που έχω είναι πρακτικό. Μένω σε μια πολύ κλειστή κοινωνία όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και βάζουν εύκολα ταμπέλες ο ένας στον άλλο. Επομένως εδώ που μένω δεν έχω και την καλύτερη φήμη. Ο μόνος τρόπος να γνωρίσεις κάποιον είναι μέσω κοινής παρέας. Να κάνεις νέους φίλους είναι δύσκολο γιατί όλοι είναι σε παρέες-κλίκες και δύσκολα δέχονται νέα άτομα στην παρέα τους. Φίλους πολλούς δεν έχω. Αν είναι να βγω με παρέα θα πάμε μάλλον σε καφέ μέχρι τις 1 το πολύ. Δεν είναι του έξω οι άλλες. Αλλά ακόμα και να με πλησίαζε κάποιος εκεί στο καφέ, θα μου βγαινε το όνομα αν ανταποκρινόμουν σε ένα άγνωστο. Από μόνη μου να βρω κάποιον είναι αδύνατο. Οι μόνες γνωριμίες που έχω κάνει είναι εκεί που σπουδάζω. Είναι μια μικρή πόλη, αλλά τουλάχιστον εκεί δεν με ξέρει κανένας. Όταν ένιωθα μόνη έκανα μια βολτίτσα, έβλεπα κόσμο και μου περνούσε, πήγαινα στην βιβλιοθήκη και μιλούσα με άλλους και μου άρεσε. Εδώ τίποτα δεν μπορώ να κάνω μόνη μου, ούτε μια βόλτα να ξεσκάσω.
Γνωρίζω κοπέλες που έχουν κάποια από αυτά τα ελαττώματα πχ είναι ντροπαλές, λιγομίλητες και μπορεί να είναι και απόμακρες αλλά έχουν και την σχέση τους και τους φίλους τους. Δεν ξέρω πως να διορθώσω τα μειονεκτήματά μου. Προσπαθώ από το λύκειο να αλλάξω, να γίνω πιο κοινωνική, να κάνω περισσότερους φίλους κλπ αλλά τίποτα... Ζω συνεχώς τις ίδιες καταστάσεις αλλά με άλλα πρόσωπα. Νιώθω μόνη, νιώθω ότι δεν είμαι φυσιολογική όπως τις άλλες. Όταν τις βλέπω με τους φίλους τους ζηλεύω, ζηλεύω που εγώ δεν θα το νιώσω ποτέ αυτό. Που θα μείνω μόνη μου. Ξέρω ότι πολλοί θα με θεωρείται μικρή (είμαι 20) και θα μου πείτε ότι έχω χρόνο, ότι δεν με πήραν τα χρόνια. Αλλά μέσα μου το ξέρω, το ξέρω ότι κανείς δεν θα με αγαπήσει, κανείς δεν θα αναζητήσει την συντροφιά μου.
Μόνο ένας άγνωστος ή κάποιος με τον οποίο έχουμε ανταλλάξει μια κουβέντα θα με ήθελε. Σ' αυτούς αρέσω γιατί δεν με έχουν γνωρίσει. Και δεν κάνω το βήμα να τους πλησιάσω γιατί φοβάμαι. Σκέφτομαι ότι και αυτοί θα με θεωρήσουν χαζή και θα με απορρίψουν.
Συγνώμη εάν σας κούρασα. Ήθελα κάπου να τα πω, έστω να τα γράψω. Κάθε συμβουλή σας ευπρόσδεκτη!!!:)