Μπορειτε να με βοηθησετε?
Είμαι 35 ετών και μαμά ενός 7χρονου αγοριού που πάει στην Α Δημοτικού. Το παιδί μου από πολύ μικρό μου έδινε κάποια σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά ως προς τις φοβίες που είχε. Οταν ήταν 3 ετών ειχαμε πάει διακοπές στην Νάξο και ενα απόγευμα που είμασταν στην πλατεία του νησιού φύσηξε ένα αεράκι και αρχισε να παρασύρει τα σκουπίδια που ήταν στην πλατεία (αποτσίγαρα, χαρτάκια κλπ). Το παιδί τρομοκρατήθηκε, φοβηθηκε παρα πολυ και αρχισε να με εκλιπαρεί να μαζεψω όλα τα σκουπίδια. Όταν μάζεψα και πέταξα στο καλάθι του Δήμου και το τελευταίο σκουπιδάκι τότε ηρέμησε. Ο φόβος του για τα ζώα είναι πρωτοφανής. Εκτός οτι τρέμει γάτες, σκύλους, φοβάται όλα τα έντομα, ακόμα και τις μύγες. Να σημειώσω εδώ πως ποτέ δεν τον έχω φοβερίσει με οποιοδήποτε τρόπο. Το βράδυ εννοείται πως δεν κοιμάται μόνος του. Ξαπλώνει να κοιμηθεί στο κρεββάτι του μόνο όταν ξαπλώσει κι άλλος μαζί του μέχρι να τον πάρει ο ύπνος και το βράδυ πάντα σηκώνεται και έρχεται στο κρεββάτι μας. Ότν τον ρώτησα τι είναι αυτό που φοβάται μου είπε τα πάντα που είναι μέσα στο δωμάτιο του. Φοβάται το κραββάτι του, τα παιχνίδια του, ότι θα ζωντανέψουν και θα του κάνουν κακό. Στην ηλικία των 5 ετών για περίπου ένα χρόνο το παιδί είχε νυχτερινό τρόμο. Μετά περίπου από καμια ώρα που τον είχε πάρει ο ύπνος άρχιζε να κλαίει πολύ δυνατά με ανοιχτά τα μάτια και να δείχνει διάφορα σημεία στο δωμάτιο. Δεν είχε καμία επαφή με το περιβάλλον και δεν άκουγε που του μίλαγα. Συνερχόταν μετά από 10 λεπτά και την άλλη μέρα δεν θυμόταν τίποτα. Το έκανε περίπου 3 με 4 βράδυα την εβδομάδα. Τώρα το κάνει πολύ σπανια. Ένα άλλο περιστατικό που με ανυσήχησε πάρα πολύ είναι πως μια μέρα που έβλεπε τηλεόραση μέσα στην κραββατοκάμαρά μου με φώναξε έντρομος πως το κραββάτι κουνιόταν! Τον έβαλα να μου το αναπαραστήσει και άρχισε να κουνιέται πολύ δυνατά και μου είπε πως κουνιόταν τόσο πολύ. Αυτό μου το είπε ακόμη 3 με 4 φορές σε διάστημα 2 μηνών και επειδή του είπα, με αυστηρό τόνο, πως δεν υπάρχει περίπτωση να έγινε κάτι τέτοιο σταμάτησε να μου το λέει αλλά όταν ήταν μόνος του στην κρεββατοκάμαρα και έβλεπε τηλεόραση ερχόταν πολλές φορές στο σαλόνι γρήγορα χωρίς όμως να μου πει τιποτα για το κρεββάτι αλλά εγώ ήμουν σίγουρη ότι γι' αυτό ερχόταν έτσι γρήγορα, απλά φοβήθηκε να μου το πει γιατι δεν τον πίστευα. Η κατάσταση του έχει ξεφύγει από τον έλεγχο εδώ και δυο περίπου μήνες που αρνείται να φάει οτιδήποτε στέρεο παρά μόνο γάλα ή χυμό και σοκολάτα γιατί λέει πως εχει κάτι στο λαιμό του και πως δεν μπορεί να φάει τίποτα γιατί θα πνιγεί. Φυσικά του κάναμε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και δεν έχει τίποτα στο λαιμό του. Μας είπαν ότι είναι ψυχολογικό. Πήγαμε σε ψυχολόγο αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένη γιατί μας έδινε συμβουλές για ένα ανορεκτικό παιδί που το δικό μου δεν είναι. Πεινάει πολύ. Να σας πω ότι είναι ένα παιδί που έτρωγε πολύ. Πότε δεν τον έχω "κυνηγήσει" για να φάει. Πάντα το άδειαζε το πιάτο του. Όλη αυτή η ιστορία τον έχει ρίξει πάρα πολύ. Πιστεύει ότι δεν θα γίνει ποτέ καλά. Βλέπει τους φίλους του να τρώνε και στεναχωριέται πολύ που δεν μπορεί κι αυτός. Επίσης φοβάται συνέχεια πως κατάπιε μια τρίχα και του έχει σταθεί στο λαιμό, ότι μια μύγα μπήκε μέσα στην μύτη του, ότι κατάπιε κατι μικρά παιχνιδάκια που πεταχτήκανε και πιστεύει πως του μπηκανε στο στόμα. Τι να σας πω, η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη. Είναι και άλλα πολλά περιστατικά αλλά θα χρειαστούνε σελίδες για να σας τα γράψω και θα σας κουράσω. Σας αναφέρω όμως τα πολύ σημαντικά. Όλοι μου λένε να κάνω υπομονή αλλά τα νεύρα μου είναι σπασμένα με όλη αυτή την ιστορία. Έχουμε ξεκινήσει να βλέπουμε παιδοψυχίατρο. Ακόμα δεν έχει έρθει σε επαφή με το παιδί παρά μόνο με εμάς. Πείτε μου σας παρακαλώ την γνώμη σας. Είμαι πολύ απελπισμένη.