prwto psixosiko epeisodio
Καλησπέρα στο forum! Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομη!
Εδώ και καιρό ένας καλός μου φίλος αντιμετώπιζε κατάθλιψη, αυπνίες. Ενώ είναι άτομο που θέλει να έχει στη ζωή του ανθρώπους να τον αγαπάνε, είναι άτομο με ευαισθησίες και αξίες, ξεκίνησε πριν καιρό με τον τρόπο του να διώχνει πέρα κοντινά του πρόσωπα. Τσακωνόταν, φερόταν περίεργα. Έκανε παρέες με μόνο ενδιαφέρον να πίνουν, ενώ παλιά δεν είχε τέτοια θέματα... Εκείνο το διάστημα και σε εμένα προσωπικά, ξεκίνησε να μου λέει επίμονα ιστορίες για παγκόσμιες συνομοσίες και τέτοια, (αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω αν τα πίστευε ή τα έλεγε επειδή έκανε πλάκα μαζί μου που ανησυχούσα!)
...Πριν κάποιο καιρό ο φίλος βρέθηκε σε ένα εγκληματολογικό συμβάν. Από ότι με ενημέρωσε, έπαθε μετά ψυχωσική κρίση και νοσηλεύτηκε σε ιδιωτική κλινική. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως τα φάρμακα που του έγραψαν μετά τις "κρίσεις" όπως λέει ο ίδιος, που πάθαινε, δεν έχουν να κάνουν με αντιψυχωσική αγωγή. (ladose, lyrica, cypralex, seropram). (πρώτο ερώτημα)
Όντας σε φάση που έχει παραιτηθεί, το ενδιαφέρον του είναι να πίνει και να αδιαφορεί για την πορεία του, τη σχολή του, και τις επαφές με τις γυναίκες και τους ανθρώπους του... πως μπορώ να βοηθήσω να ξαναβρει τον εαυτό του? Νομίζω πως κάθε προσπάθεια είναι μάταιη! Αναρωτιέμαι αν πρόκειται για κατάθλιψη, ή αυτό που φοβάμαι, για υπολλειμματικά συμπτώματα ψύχωσης. Είναι δυνατόν να δημιουργήσει μια ισότιμη σχέση με μια κοπέλα, χωρίς εκείνη τελικά να γίνει "νοσοκόμα του"??? (δεύτερο ερώτημα)
Κάθε απάντηση και συζήτηση ευπρόσδεκτη...
Ευχαριστώ