Originally Posted by
mariaanna0
Με απολυτη σιγουρια, σου λεω οτι δεν εισαι μονος που νιωθεις και σκεφτεσαι ετσι....Οχι μονο ΕΣΥ λοιπον...
Σε καποια σημεια μπηκες στο μυαλο μου, γραφοντας σκεψεις που εχω κανει και εγω, καταστασεις που εχω ζησει και εγω! Αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι ο θεος μας δινει τοσα προβληματα οσα μπορουμε να αντεξουμε...και ειμαι σιγουρη οτι και εσυ μπορεις να κανεις ενα βημα παρακατω... Η θεληση να ζησεις εχει σημασια...και αν δεν την εχεις, φοβαμαι οτι θα καταληξεις φαντασμα στις ζωες των αλλων...
Ξερω πολυ καλα οτι η ζωη ειναι συνεχεια ενας αγωνας επιβιωσης, δεν μπορεις ποτε να αναπαυθεις και να σταματησεις...πρεπει παντα να προσπαθεις ολο και περισσοτερο για την επιτευξη των στοχων σου..... Θα σου ελεγα να χαλαρωσεις λιγο, να βγεις εξω και να χαμογελασεις στην ζωη σου, χωρις καποιον λογο, απλα επειδη υπαρχεις και ζεις και εχεις οσα εχεις, (αν σκεφτεις οτι καποιοι ισως δεν εχουν καν τα βασικα)... Για σκεψου, τους αρρωστους, τους ετοιμοθανατους, τους αστεγους, τους πεινασμενους, τους φτωχους... Εχεις αναλογιστει ποσοι ειναι αυτοι που ισως θα ηθελα κατι απο την δικη σου ζωη? Μπορει να σου ακουγεται τρελο αλλα εσυ ειπες παραπανω οτι ζηλευεις τις ζωες των αλλων, γιατι να μην υπαρχει καποιος που θα ηθελε κατι απο την δικη σου? Και στο κατω κατω, δεν ξερεις τι μπορει να κρυβει στην ψυχη του αυτος....
Θα σου πω μονο κατι προσωπικο, οτι πολυ καιρο πριν, σε μια ηλικια που θα μποροσα να κανω αλλα πραγματα, να ζω την ηλικια μου, να κανω τις τρελες μου και να ζω καθε στιγμη εχοντας το αλλοθι της νεοτητας και της εφηβειας, βρεθηκα ΜΟΝΗ μου κυριολεκτικα, βγαινοντας απο μια μακροχρονια σχεση με εναν χωρισμο αρκετα δυσκολο, χωρις φιλιες αληθινες, χωρις την βασικη στιριξη των δικων μου, αφου ολοι τους κοιτανε τον εαυτο τους, (και δεν υπερβαλλω!!!), και το σημαντικοτερο, αρρωστη με μια ασθενεια που με εκανε να δω την ζωη μου και τα ονειρα μου να μοιαζουν μακρινα, πολυ μακρινα και ακατορθωτα...και αυτο γιατι η ζωη μου θα τελειωνε απο την μια στιγμη στην αλλη...Πηρα ευθυνες πανω μου, χωρις να το θελω, ξαφνικα μεγαλωσα και ωριμασα αποτομα...
Θελω να σου επισημανω οτι κανεις απο τους δικους μου δεν ηξερε τιποτα γιατι απλα δεν ηθελα...καποιοι ανθρωποι δεν ειναι γεννημενοι για να γινουν γονεις... Ξερεις ποσες φορες εκανα τις ιδιες σκεψεις με εσενα? Απειρες... Ξερεις ποσες ωρες περασα στο νοσοκομειο ΜΟΝΗ μου? Πολλες...παρα πολλες.... Πονους, κλαμματα, μοναξια και μια κατασταση πο εμοιαζε μη αναστρεψιμη... Καπου εκει ομως θυμηθηκα τους στοχους μου και τα ονειρα μου...και δεν θεωρουσα δικαιο να "φυγω" χωρις να προσπαθησω...!Ειχα 2 επιλογες, η θα ζουσα, η θα πεθαινα! ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
Μετα απο πολλα σταδια,και αρκετους μηνες, τα καταφερα! Ωσπου να ακουσω τα λογια του γιατρου μου, οτι ολα ηταν πια καλα, ημουν ζωντανη-νεκρη! Και ολα αυτα συνεβαιναν ταυτοχρονα με πολλα αλλα προβληματα στο σπιτι μου, που επρεπε να προσποιουμαι, να φαινομαι δυνατη και να βρισκω δικαιολογιες για την απουσια μου απο το σπιτι οταν νοσηλευομουν! Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο δυσκολο ηταν, ομως ηταν επιλογη μου να ειμια ΜΟΝΗ μου σε αυτο, αφου ηξερα οτι κανενας δεν μπορουσε να με βοηθησει ουσιαστικα, παρα μονο εγω τον εαυτο μου!
Μπορει ολο αυτο να μην εχει σημασια για εσενα, εγω ομως σου λεω, οτι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ! Αν θες να ζησεις κανε το! Αν οχι τοτε λυπαμαι πολυ, γιατι εγω παλεψα για να μη μου συμβει αυτο, εχοντας τεραστια εμποδια μπροστα μου, ενω για εσενα ειναι απλα μια επιλογη... ΖΗΣΕ την ζωη σου χωρις να νοιαζεσαι τι λενε οι αλλοι για εσενα, τι πιστευουν και τι οχι... Κανε ξανα οτι σου αρεσει και σε ευχαριστει, δεν μπορει να μην εχεις στοχους και ονειρα, σιγουρα εχεις, θυμησου τα ξανα... αλλα μην προσπαθησεις να μοιραστεις την μοναξια! Αυτο ειναι κατι δικο σου, κομματι σου...και μην απελπιζεσαι οταν καποιες φορες βαλτωνεις.... Ετσι ειναι η ζωη...Σκεψου το χρονο που χρειαστηκες για να φτασεις εδω που εισαι! Νομιζεις οτι ολα αλλαζουν απο την μια στιγμη στην αλλη? Δωσε χρονο στον εαυτο σου να μαθει να ζει αλλιως, καθε μηνα, βαζε κατι καινουργιο στην ζωη σου, μια συνηθεια, μια ασχολια, ενα ρουχο, ενα συναισθημα, εναν ανθρωπο...και μην ντρεπεσαι γι'αυτο που εισαι...ακομα και για αυτο χρειαστηκες χρονο για να γινεις... Δειξε σεβασμο στον εαυτο σου, στο σωμα σου και στο πολυτιμο δωρο που λεγεται ΖΩΗ....Ειμαι σιγουρη οτι οσο επιμενεις, τοσο περισσοτερο θα φανταζει κακο ονειρο αυτο που ζεις τωρα...γιατι καθημερινα θα βελτιωνεται η κατασταση χωρις να το καταλαβεις! Αλλα ομως δουλεψε το στο μυαλο σου...ολα απο εκει ξεκινανε! Δεν ειναι και τοσο ασχημη η μοναξια οταν μαθαινεις να περνας καλα με τον εαυτο σου...Και να θυμασαι παντα...
ΟΤΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ....