Zyprexa - Παρενέργειες- Σύνδρομο στέρησης.
Όπως σας είχα πεί σε προηγούμενο post, η γιατρός μου μου έδωσε ladose και μικρή δόση απο zyprexa για πανικούς με αγοραφοβία. Η αλήθεια είναι οτι πήγα να τις ζητήσω βοήθεια γιατί ήθελα να βελτιώσω κάπως την κατάσταση της αγοραφοβίας. Με πολύ σκέψη πήρα τα zyprexa για ένα μήνα. Είδα όμως οτι δέν μπορούσα να συγκεντρωθώ, η όρεξη μου αυξήθηκε καθώς και ο ύπνος και επίσης σαν ηρεμιστικό (μου το έγραψε αντί ηρεμιστικού) δέν έκανε τίποτα.Την πήρα τηλέφωνο και τις είπα οτι προτιμώ ένα κλασσικό ηρεμιστικό παρά το zyprexa.
Να σας πώ οτι έχω το κακό συνήθειο οτι οταν ένα χάπι δεν μου κάνει αρχίζω και παραλείπω δόσεις.Με λίγα λόγια απογοητεύομαι και δεν πάει το χέρι μου να το πάρω. Στο zyprexa όμως που ξέχασα μια δόση είδα οτι δεν αισθανόμουν καλά. Αυτό συνεχίστηκε για 2 3 μέρες.Ένιωθα κάπως άσχημα, έπερνα την δόση (μίσο τον 5mg) και ηρεμούσα.
Όταν λοιπόν την ρώτησα τι να κάνω μου λέει κόψτα τώρα αφού δεν σου κάνουν και πάρε xanax.Τις λέω οτι μαχαίρι να τα κόψω δεν είναι καλή ιδέα.Και μου λεεί εφόσον παίρνεις τα xanax μήν δίνεις σημασία. Αυτο έκανα.Με αποτέλεσμα προχθές να πάθω κρίση, αλλά το χειρότερο χθές να με πιάσει απίστευτος τρόμος για πολύ ώρα το βράδι.Πήρα δυό xanax για να ηρεμήσω και να μπορέσω να βγάλω το βράδι.Είχα καιρό να πανικοβληθώ τόσο πολυ.
Φυσικά την πήρα τηλέφωνο.Η ίδια επιμένει οτι απλά εγώ χειροτέρεψα και οτι δεν φταίνε τα zyprexa. Αλλά να σας πώ την αλήθεια δεν έχω ξανανιώσει τόσο χάλια απο τον πρώτο καιρό που αρρώστησα(πρίν 6 χρόνια).Και ειλικρινά με έχει φάει τώρα.Εγώ χειροτέρεψα ή είναι απο τα zyprexa όλο αυτό;