Originally Posted by
το αγχος προσωποποιημενο!
Donnie συγχαρητηρια που το ξεπερασες ή τουλαχιστον βρηκες ενα τροπο να συνπορευεσαι μαζι με το αγχος σου !!Ειναι πολυ ωραιο να διαβαζουμε και τετοιες θετικες ιστοριες στο φορουμ.Αυτο που βλεπω οτι εκανες εσυ και μαλιστα επιτυχως ηταν οτι δεν το αφησες να ριζωσει μεσα σου ,αλλα αντιθετα το παλευες ακομα και αν αυτο ηταν εκει !! Σιγουρα η γιογκα βοηθησε,γενικοτερα στον καθε ανθρωπο ταιριαζει διαφορετικα το που και πως διοχετευει το αγχος του,αλλα ΠΑΝΤΑ υπαρχει τροπος και το πιστευω αυτο.Το γεγονος οτι σου κρατησε 4 μηνες ή ποσο τελοσπαντων ,δεν νομιζω οτι εχει σημασια για το αν ειχες καποια <<αγχωτικη διαταραχη >> ή οχι. Απο τη στιγμη που αυτο σε περιοριζε,ναι ηταν προβλημα.Ολα τα αλλα ειναι μπαρουφες.Γενικοτερα,οσο ουτοπικο και αν ακουγεται αυτο σε ορισμενους και το καταλαβαινω, τα περισσοτερα απο αυτα τα προβληματα -αναφερομαι σε αγχωτικες διαταραχες ή οπως ονομαζονται ολα αυτα -ειναι παροδικα και εχουν περιοδους που αλλοτε ειναι πιο δυνατα και αλλοτε πιο ηπια(αρκει να μαθουμε να μην τα φοβομαστε!).Ειναι χαζο να επαναπαυομαστε στην κατασταση μας και να λεμε οτι δεν θα αλλαξει ή οτι πρεπει να την αποδεχτουμε ετσι οπως εχει.Απο εκει ξεκιναει το πραγμα και γινεται χειροτερο.Ισως μπορει να θεωρειτε οτι απλοποιω την κατασταση , αλλα εγω θεωρω οτι εμεις ειμαστε αυτοι που περιπλεκουμε τα πραγματα.Καμια φορα ισως πρεπει να ξεχασουμε και εμεις το <<προβλημα>> μας για να μας ξεχασει και αυτο.Εμενα πχ το ψαξιμο ειτε στο ιντερνετ ειτε σε βιβλια με εκανε χειροτερα σε τεραστιο βαθμο και με εβαλε και σε διαφορες χαζες σκεψεις.Ισως ειναι στον ανθρωπο τελικα ! Παντως επειδη εγω ειμαι ατομο που επηρεαζομαι πολυ ευκολα και αν διαβασω κατι σε σχεση με ψυχικη <<ασθενεια>> το αποκτω αμεσα,εχω να πω πως το να καθομαστε και να αναλωνομαστε σε σεναρια,σε ψαξιμο και ο,τι σχετικο δεν βοηθα καθολου.Τελικα καταληγουμε να τρωγομαστε με τον ιδιο μας τον εαυτο και να μεγενθυνουμε το <<προβλημα>> !!