Ελπιδα στις κρισεις πανικου τα φαρμακα? help.
Γεια σας.. ειμαι 23 και εδω και 6 χρονια μετα απο ενα μετατραυματικο σοκ απεκτησα κρισεις πανικου. Υπαρχουν διαστηματα που ειμαι οκ και κανω πολλες δραστηριοτητες και αλλα διαστηματα τα οποια ειμαι πολυ περιορισμενη λογω των φοβιων. Οταν με πρωτοεπιασαν κρισεις πηρα zoloft για 2 μηνες περιπου για να μπορεσω να δωσω πανελληνιες τοτε... Απο τοτε δεν ξαναπηρα τιποτα ηθελα να το παλεψω μονη μου...Τον τελευταιο καιρο λιγο η οικονομικη κριση λιγο διαφορα προβληματα που προκαλει αυτη εχουν εντεινει τις κρισεις και η ζωη μου εχει δυσκολεψει. Εχω διαρκως ταση για εμετο οταν αγχωνομαι κι αυτη η εμετοφοβια οτι θα γινω ρεζιλι αμα κανω εμετο μπροστα σε αλλους με αγχωνει πολυ.Ετσι δεν παω ουτε για ενα καφε ουτε σε κλαμπ ουτε γενικοτερα σε μερη με πολυ κοσμο. Αλλα δεν μου αρεσει αυτο..θελω τη ζωη μου πισω..Να μπορω να παω για ενα καφε χωρις ν ανακατευεται το στομαχι μου... πφφ.. :( Οι εντονες κρισεις ξαν αρχισαν το φλεβαρη με αφορμη ενα μαθημα που εδινα στο πανεπιστημιο. Ειχα αγχωθει πολυ και ο καθηγητης ηταν κι αυτος πολυ αγχωτικος. Η αιθουσα που διναμε ηταν φουλ σε κοσμο κι εγω αρχισα ν ανακατευομαι τραγικα. Φοβηθηκα οτι θα κανω εμετο και θα ρεζιλευτω κι ετσι εφυγα αρων αρων.. Επειδη παρακολουθω ψυχολογο μου ειπε οτι η φυγη μου αυτη μετατραπηκε απο εμενα σαν ηττα κι αυτο και με πηρε η κατρακυλα. το αποτελεσμα ειναι να μου χει δημιουργηθε φοβια για το πανεπιστημιο γι αυτο και δεν ξαναπατησα το επομενο εξαμηνο. Ομως τ αγαπαω αυτο που σπουδαζω και δεν μπορω να βλεπω τη ζωη μου να πηγαινει πισω. γι αυτους τους λογους λοιπον επειδη κουραστηκα αποφασισα να παρω μια φαρμακευτικη αγωγη για κανενα τριμηνο.Αυριο εχω ραντεβου μ εναν ψυχιατρο που με παρεπεμψε η ψυχολογος για να μου δωσει φαρμακα. Ηθελα ομως να σας ρωτησω, εσας σας βοηθησαν τα φαρμακα? Αν ναι σε τι βαθμο.. και για ποσο καιρο τα πηρατε? Η βοηθεια σας ειναι πολυτιμη...Και τη ζηταω γιατι με τα φαρμακα δεν τα παω καλα κι ειμαι ακομα διστακτικη. ευχαριστω προκαταβολικα.