ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΚΕΙ :(
Στα 21 μου έδωσα ξανά Πανελλήνιες. Έκανα ιδιαίτερα μαθήματα, πήρα ξανά βοηθητικά, άρχισα πάλι από την αρχή, στρώθηκα στο διάβασμα, έψαχνα τα sos, έβαζα τους δικούς μου να τους λέω το μάθημα απέξω. Και τελικά έγραψα πολύ καλά σε όλα τα μαθήματα. Έβαλα όμως πρώτη επιλογή μια σχολή που τελικά δε μου άρεσε. Εκεί πέρασα. Και το μετανιώνω ακόμα. Πολιτικές επιστήμες ήταν. Τώρα να φανταστείτε ξερνάω με οτιδήποτε έχει να κάνει με την πολιτική. Ούτε όμως και τότε τρελαινόμουν για πολιτική. Δεν ξέρω ακριβώς γιατι τη δήλωσα. Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα. Δεύτερη είχα τη Δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη. Με τα μόρια που είχα θα περνούσα εκεί. Το αστείο είναι οτι η Δημοσιογραφία έχει περισσότερα μόρια απο τις πολιτικές. Έπρεπε να τη βάλω πρώτη. Οι πολιτικές ήταν σκέτο παλούκι εκτός του ότι δε μου άρεσαν. Έπαθα ιψδ και δεν άντεξα και έφυγα.
Πολλές φορές, ειδικά τον τελευταίο καιρό, και ειδικά όταν τα πράγματα πάνε άσχημα, σκέφτομαι αυτή την επιλογή μου και βασανίζομαι. Σκέφτομαι πόσο διαφορετική και πόσο καλύτερη θα ήταν η ζωή μου αν έβαζα πρώτη τη δημοσιογραφία. Σκέφτομαι ότι θα μου άρεσε, είναι και πολύ εύκολη σχολή, δε θα είχα θέμα, θα έμενα Θεσσαλονίκη που τόσο πολύ ήθελα, θα έκανα φοιτητική ζωή, θα έκανα φίλους, θα ζούσα εμπειρίες και τώρα θα ήμουν ένας άλλος. Χωρίς κατάθλιψη. Πιο αποφασισμένος.
Έγιναν πολύ άσχημα πράγματα από τότε που πήγα Θεσσαλονίκη. Επαθα ιψδ, έμεινα με τη μαμά μου, η ζωή μου έγινε μίζερη, έτρεχα σε γιατρούς, πέρασα δύσκολα πολύ. Και σκέφτομαι ότι δε θα τα περνούσα όλα αυτά αν είχα διαλέξει την άλλη σχολή.
Δεν το αντέχω να το σκέφτομαι. Δεν αντέχω κάθε φορά που ζορίζομαι να το σκέφτομαι. Να έχω μια παράλληλη ζωή. Φανταστείτε πως είναι κάθε φορά που γίνεται κάτι άσχημο να σκέφτεσαι ότι αν έκανες αυτό στο παρελθόν δε θα συνέβαινε τώρα αυτό.
Ως πότε θα σκέφτομαι αυτήν την επιλογή μου;
Και γιατί να είμαι τόσο άτυχος από τότε; Γιατί να μην έχουν συμβεί καλά πράγματα ώστε να μην σκέφτομαι τώρα το παρελθόν και τις επιλογές μου;
Γιατί ο Θεός μου φέρθηκε τόσο άδικα; Γιατί με έκανε ένα καταθλιπτικό, αναποφάσιστο, ανασφαλή άτομο;
Και πως θα συμφιλιωθω με το παρελθόν μου; Πως θα τα ξεχάσω όλα; Πως θα προχωρήσω μπροστά δυναμικά; Πως θα ξέρω ότι στα δύσκολα δε θα σκέφτομαι συνέχεια αυτό;