Σωματικά Συμπτώματα Αγχους ???
Θα ήθελα να μοιραστώ τις εμπειρίες που έχω βιώσει τις τελευταίες 3 εβδομάδες μήπως και βρεθεί κάποιος με παρόμοιες και με καθησυχάσει λιγάκι γιατί κοντεύω να τρελαθώ.
Εδώ και τρεις εβδομάδες παρουσιάζω τα εξής συμπτώματα:
Ζαλάδες, ιλίγγους, νομίζω ότι θα λιποθυμήσω, αστάθεια, δυσκολία στην αναπνοή, δυσκολία στην κατάποση, ναυτίες και τάση προς εμετό, ατονία, μόνιμη κούραση, θολούρα στα μάτια, πρησμένο λαιμό, ενοχλήσεις στο στήθος, πλάτη κα. Τα συμπτώματα είναι έντονα όταν ξυπνάω (στον ύπνο δεν παρουσιάζω κάποιο πρόβλημα) και αρχίζουν να περνάνε σταδιακά κατά την διάρκεια της μέρας. Αλλά τα νοιώθω όλη την μέρα. Στην δουλεία δεν μπορώ να σταθώ και μου είναι δύσκολο να περάσει το οκτάωρο…
Αυτά άρχισαν πριν 3 εβδομάδες, όπου και βρέθηκα στα επείγοντα μια κλινικής. Αφού μου έκαναν καρδιογράφημα και υπέρηχο καρδιάς ο καρδιολόγος μου συνέστησε να νοσηλευτώ όχι γιατί έχω κάτι οξύ αλλά διότι κάτι λεπτομέρειες στο καρδιογράφημα του φάνηκαν περίεργες. Για να μην μακρηγορώ αφού έκανα ένα κάρο εξετάσεις (διάφορες αιματολογικές , καρδιολογικές, μαγνητική καρδίας και θώρακα) και αφού τους πήγα παλιότερες καρδιολογικές εξετάσεις διαπίστωσαν ότι έχω οριακά παχιά τοιχώματα από κατασκευής στην κάρδια. Βέβαια παραπονιόμουν για τις ζαλάδες και τις ναυτίες και αφού μου είπαν ότι δεν βλέπουν κάτι παθολογικό με εξέτασε ένας νευρολόγος (όπου διαπίστωσε ένα ελαφρύ λαβύρινθό), μίλησα και με έναν ψυχίατρο όπου μου είπε ότι αυτά τα συμπτώματα προέρχονται από το άγχος και μου έγραψε μια θεραπεία με bespar και celius όπου μου είπε ότι θέλουν αρκετό καιρό για να δράσουν αλλά δεν έχω δεί κάποια βελτίωση.
Είναι δυνατόν όλα αυτά τα συμπτώματα να προέρχονται από το άγχος και να έχουν τέτοια διάρκεια…? Όπως σε όλους φαντάζομαι μπαίνουν διάφορες ιδέες στο μυαλό μου προς τα χειρότερα και δεν μπορώ να ηρεμήσω. Μου φαίνεται πολύ περίεργο όλα αυτά τα συμπτώματα να προκαλούνται από το άγχος. Με το ζόρι κρατιέμαι να μην πάρω σβάρνα τα νοσοκομεία. Σήμερα έχω ραντεβού με έναν νευρολόγο ώστε να με εξετάσει. Για να δούμε….