Ταύτιση με την ταινία "BIG" με τον Tom Hanks?
Γειά σας,
ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τον προβληματισμό μου.
Από το Γυμνάσιο, αλλά κι από πιο πρίν, βρήκαν διάφορες δυστυχίες την οικογενειά μου με αποτέλεσμα να κλειστώ στον εαυτό μου για να επιβιώσω. Έβαλα στόχο να καταφέρω να σπουδάσω ώστε να βρώ δουλειά και να ανεξαρτητοποιηθώ για να μην έχω κανένα ανάγκη και κυρίως τους γονείς μου.
Δεν λέω τα κατάφερα αρκετά καλά και τώρα είμαι κύριος του εαυτού μου, είμαι 28 χρονών πια.
Παρόλ'αυτά με βαραίνει η δυστυχία οτι δεν χάρηκα αρκετά τα παιδικά και κυρίως τα εφηβικά μου χρόνια. Επειδή είχα βάλει το στόχο στη ζωή μου, δεν χαιρόμουν τις στιγμές. Φόρτωσα τον εαυτό μου με υποχρεώσεις και καθήκοντα. Μια ζωή θυμάμαι να κάνω υπομονή μέχρι να πετύχω το στόχο μου και σκεφτόμουν μόλις ανεξαρτητοποιηθω θα μπορώ να χαρώ τη ζωή μου.
Όμως τώρα που κατάφερα αυτό που ήθελα, συνειδητοπόίησα ότι ο καιρός έχει περάσει και γι'αυτό νιώθω ένα κενό ότι δεν χάρηκα τα εφηβικά μου χρόνια όταν έπρεπε. Νιώθω μέσα μου ότι πια είναι αργά να επανορθώσω και νιώθω μια νοσταλγία και λύπη για τα χαμένα εφηβικά χρόνια.
Έχω κάνει ψυχοθεραπεία αλλά εξακολουθώ να αισθάνομαι κουρασμένος και στεναχωρημένος για τα χαμένα χρόνια. Στο ανάλογο ερέθισμα, όπως με την ταινία "BIG" με τον Tom Hanks, κλαίω και θρηνώ για τα χαμένα χρόνια. Έχω διαβάσει και το βιβλίο "Peter Pan ή το θλιμμένο παιδί".
Έχει περάσει κάποιος κάτι ανάλογο;
Aν ναι πόσο καιρό του/της πήρε να του περάσει και με ποιό τρόπο;
Σας ευχαριστώ πολυ.