Περίεργη συμπεριφορά της κοπέλας μου
Καλησπέρα σας έχω ένα θέμα που με απασχολεί και θα ήθελα τη γνώμη σας. Πιστεύετε ότι μια σχέση φίλων "ο κολλητός μου/ η κολλητή μου" είναι αρρωστημένη σχέση; Θα κόβατε επαφή με τον/την κολλητή σας επειδή δεν αρέσει στη σχέση σας και δεν μπορεί να συμβιβαστεί με αυτό; Αν σας έβαζε το δίλημμα ή εμένα ή αυτόν; Πιστεύετε ότι ένας άνθρωπος μπορεί να είναι μόνος και να μην έχει κοντινούς φίλους για να μοιράζεται πράγματα αλλά να επιλέγει αυτός πότε θα θα βγει με τους "φίλους" του και πόσο θα δεθεί μαζί τους; Μπορεί να μην είναι το κατάλληλο φορουμ αυτό για ένα τέτοιο θέμα απλά πιστεύω ότι υπάρχει θέμα νεύρωσης ή διαταραχή συμπεριφοράς με την κοπέλα μου. Για κάποια συγκεκριμένα θέματα αντιδρά υπερβολικά, σαν να υπάρχει κάτι και νιώθει ότι την πνίγει έτσι μεταφράζω τη συμπεριφορά της. Σαν να είναι βεγγαλικό έτοιμο να εκραγεί. Δεν έχει κολλητή(είναι επιλογή της), δεν έχει πολλές φίλες(τι φιλία την υποτιμάει), γενικά δεν έχει ενδιαφέροντα, της αρέσει να περνάει χρόνο μόνη της όταν δεν είμαστε μαζί. Θεωρεί ότι όλο τον ελεύθερο χρόνο μου πρέπει να τον περνάω μαζί της (αυτό είναι σχέση)και αν δεν γίνεται αυτό τότε δεν δείχνω ενδιαφέρον. Δεν συμπαθεί τον κολλητό μου και όποτε τυχαίνει να μιλάω μαζί του είναι το κόκκινο πανί και τσακωνόμαστε για ώρες(αίτιο - φίλος αιτιατό -;;;;;;). Πιστεύει ότι ο φίλος μου δεν την συμπαθεί επειδή δεν με ρωτάει για αυτή. Μου έθεσε έμμεσα το ερώτημα ή εγώ ή αυτός. Έχει άγχος και φοβίες πραγματικά για ασήμαντα πράγματα. Πχ ασήμαντο θέμα, της είπα ότι θέλω να πάω στον οδοντίατρο και άρχισε να μου λέει γιατί της το είπα, τώρα έχω πονοκέφαλο, θέλω να πάω και εγώ μέχρι που δεν ήθελε να μιλήσει άλλο και κλείσαμε το τηλέφωνο. Είναι υπερ του δέοντος εγωίστρια, απόλυτη, ωμή σε αυτά που λέει χωρίς να σκέφτεται αν θα πληγώσουν τον άλλο, θεωρεί ότι τα ξέρει και τα καταλαβαίνει όλα και αν προσπαθήσεις να της εξηγήσεις είναι απλά δικαιολογίες. Μένει σε αυτό που πιστεύει η ίδια. Είναι μοναχοπαίδι, ίσως φταίει ότι έχει μεγαλώσει διαφορετικά από εμένα που έχω αδέρφια. Επειδή την αγαπάω θέλω να την βοηθήσω, θεωρείτε ότι αυτή η συμπεριφορά είναι απλά εγωιστική ή ότι μπορεί να κρύβεται και κάποια διαταραχή από πίσω; Θεωρώ ότι κάτι υπάρχει από πίσω και όσες φορές της έχω πει να μιλήσει με κάποιον επαγγελματία μου λέει ότι είναι μια χαρά φυσιολογική είμαι και ότι εγώ δεν καταλαβαίνω κάποια πράγματα. Τι συμβαίνει;;;