Έχετε διαβάσει/δει το "Μυστικό"?
Μιλουσα τις προαλλες με ενα φιλο και λεγαμε τα προβληματα μας...του ανεφερα ποσο χαλια ειναι η ψυχολογια μου τελευταια και μου ειπε οτι πρεπει οπωσδηποτε να δω το φιλμ "Το Μυστικο" κι οτι θα μου αλλαξει τον τροπο που σκεφτομαι τα πραγματα. Πριν καιρο ειχα ξεκινησει να διαβαζω το βιβλιο αλλα μου φανηκαν μπουρδες τα οσα ελεγε και το αφησα. Ωστοσο ειπα να δω την ταινια, εξαλλου δεν ειχα κατι να χασω, χειροτερα δε θα με εκανε.
Δε ξερω αν το εχετε δει ή διαβασει..αλλα μεσες ακρες λεει οτι το μυστικο της ευτυχιας ειναι ο νομος της ελξης. Οι αρνητικες σκεψεις ελκουν τις αντιστοιχες αρνητικες καταστασεις ενω οι θετικες ελκουν θετικες καταστασεις. Πρεπει να κανουμε θετικες σκεψεις πληρως προσανατολισμενες σε αυτο που πραγματικα επιθυμουμε. Οτι αν παρατηρησουμε, ολα οσα δε μας αρεσουν στη ζωη μας, ειναι κι αυτο που σκεφτομαστε ολη μερα κ το αντιστροφο (δλδ οσα κακα σκεφτομαστε συνεχεια ειναι τα ακκα που υπαρχουν στην ζωη μας).
Δεν το εξηγησε ιδιαιτερα επιστημονικα περα απο το οτι αποτελουμαστε απο ενεργεια κι οτι αναλογα με το τι "κυματα" στελνουμε στο συμπαν, αναλογες καταστασεις και συμβαντα τραβαμε προς εμας.
Δεν ξερω κατα ποσο με επεισε, δημιουργουνται αυτονοητα πολλες αποριες κι ερωτηματα πανω στο θεμα, ομως αυτο που πραγματικα πιστευω οτι αξιζει σε οσα λεει αυτο το φιλμ, αφορα γενικοτερα την θετικη συμπεριφορα. Το να λεμε καθημερινα για τι ειμαστε ευγνωμονες στη ζωη μας απ το πιο μεγαλο στο πιο μικρο..απο την οικογενεια μας στο αγαπημενο μας μπλουζακι. Επισης να λεμε καθημερινα τα θετικα του εαυτου μας οσα κι αν ειναι. Μου εδωσε μια μικρη ωθηση να προσπαθω να καταπολεμω τις αρνητικες σκεψεις και να τις αντικαθιστω με ομορφες και θετικες. Σιγουρα δε γινεται αυτο απ τη μια μερα στην αλλη αλλα γιατι να μη το προσπαθησω? Μια ζωη την εχουμε...