Ειμαι ενας αλκοολικος που εχει κατστρεψει την ζωη του........
Ειμαι 49 ετών , εχω μια κόρη 11 ετών.
Πίνω απο πιτσιρικάς 15 χρονών, πίνω περίεργα, πινω με διακοπές, δεν πίνω το πρωί μόνο τα βράδυα. Αλλες φορές πινω τρια - τέσσερα, άλλες φορές δεκατέσσερα ποτά . Πίνω έξω - πίνω σπίτι, μόνος ή με παρέα. Το περίεργο είναι οτι μπορώ να κάτσω χωρίς σταγόνα 20 ημέρες χωρίς στερητικά και χωρίς να μου λείπει ιδιαίτερα. Μετα αρχίζω, να πίνω παλι και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Οταν είμαι ξεμέθυστος ξεγελάω και φαίνομαι σοβαρός, συγκρατημένος δύσκολα με "ποιάνει" κάποιος οτι εχω αυτο τον εθισμό. Μπορώ να το κρύψω έντεχνα οταν πρέπει, όταν το παίρνουν χαμπάρι οι άνθρωποι που με συναναστρέφονται εκπλήσσονται.
Οταν είμουν νεότερος μέθαγα και νόμιζα οτι διασκέδαζα και γινόμουν αρεστός στις γυναίκες μέχρι που εκανα και ενα άσχημο τροχαιο με τραυματισμό στα 29 χρόνια μου, με βάλανε και μέσα, το ατύχημα ανέτρεψε όλη την τότε ζωή μου και ακόμα νοιώθω τις επιπτώσεις. Μόνο αυτο θα έπρεπε να με απέτρεπε απο το να το μυρίζω οχι να συνεχίζω ακάθεκτος για να κατεβάζω τα ποτά και τα σφηνάκια .
Τώρα πια γίνομαι επιθετικός και αντιπαθητικός, οι ελάχιστοι φίλοι που έχω μου το επισημαίνουν άλλωστε. Ξυπνάω κάποιες μέρες και μετανιώνω πικρά για αυτά που κάνω και που λέω (οτι θυμάμαι βέβαια). Περπατάω, οδηγώ και βρίζω τον εαυτό μου με τις χειρότερες εκφράσεις και μετανοιώνω............μετα απο λίγες μέρες πάλι τα ίδια..
Έχω κάνει πολλες σχέσεις με γυναίκες που τις αγαπούσα και με αγαπούσανε, φυσικά τις πλήγωσα όλες. Παντρεύτηκα λογω μιας αναπάντεχης εγκυμοσύνης, κατόπιν διαζύγιο δικαστήρια κ.λ.π συνοδευόμενα απο μπολικα ποτά. Ολες οι σχέσεις μου διαλύθηκαν λόγω των μεθυσιών μου, σχετικά μακρόχρονες (3-4 χρόνια) , όλες διαλύθηκαν λόγω της συμπεριφοράς μου, επηρεαζόμενη απο το οινόπνευμα. Ολοι οι χωρισμοί έγιναν κάτω απο την επήρεια .
Πρίν δυο μήνες διέλυσα και την πιο πρόσφατη σχέση μου, που κράτησε 3,5 χρόνια γιατι και πάλι ήμουν μεθυσμένος μετα απο μια έξοδο σε ενα απλό μεζεδοπωλείο, της είπα να μου δώσει πίσω τα κλειδιά και να μη μου ξανατηλεφωνήσει, γιατι μου ζήτησε να χαμηλώσω την τηλεόραση. Το σκηνικό αυτό είχε επαναληφθεί πολλές φορές, αυτο ήταν και το τελευταίο.....πηρα τα γαμωκλειδιά μου πίσω όπως εγώ ζήτησα μια και καλή.
Εχω χάσει την δουλειά μου εδω και τρια χρόνια απο μια πολυ καλη εταιρεια οπου δούλευα για 14 χρόνια σε καλή θέση, δικαιολογούμαι οτι φταίει η κρίση, οχι φταιει οτι μεθούσα τα βράδυα, αργούσα να πάω στο γραφείο, είχα hung-over, μάλλον βρώμαγα κιόλας. Τον φλεβάρη είχα πάλι μια επαγγελματική ευκαιρεία ........ τα ίδια πάλι, πάει και αυτη η ευκαιρεία.
Πήγα και σε ψυχίατρο, σε ψυχολόγους, σε ομάδα, μια φορά στους ΑΑ.................η απόλυτη αποτυχία να ελέγξω την συμπεριφορά μου αυτή, τουλάχιστον μακροπρόθεσμα.
Αντιλαμβάνομαι το προβλημά μου, το αναλύω, μετανιώνω μένω άπιοτος για μέρες, στεναχωριέμαι, κλαίω για τις απώλειες..... και μετα ξαναπίνω & ξαναμετανοιώνω και φτου απο την αρχή.
Νοιώθω μόνος, νοιώθω θυμό, θέλω να πέσω να κοιμηθώ και να μη ξαναξυπνήσω, εχω κατάθλιψη. Ολα πήγαν κατα διαόλου, γερνάω, κάνω κακό στους άλλους και στον εαυτό μου. Ουτε η μόρφωση, ούτε οι καλοι ανθρωποι που είχα γύρω μου και τους έδιωξα σχεδόν όλους, μετανιόνοντας πικρά, δεν με ξεκολάνε απο τα μεθύσια της αυτοκαταστροφής.
Δεν ξέρω τι με κάνει και συμπεριφέρομαι έτσι, αλλα πλέον δεν με νοιάζει, χρειάζομαι βοήθεια να σταματήσω αυτο τον διάολο και δεν ξέρω που να την βρώ. Βαρέθηκα να πληρώνω "ειδικούς" και πάλι στα ίδια και τα ίδια..........
Σήμερα ειναι αλλη μια μέρα που βρίζω τον εαυτό μου, μετανοιώνω που χθες βράδυ ήπια δυο μπουκάλια κρασί και τεσσερα ουίσκι, ξύπνησα ενα μάτσο χάλια, μου λείπει η συντροφός μου, δεν βάζω σταγόνα να πιώ, λεω θα το κόψω.................μεχρι το βράδυ που θα αρχίσω να ακούω τα παγάκια να κάνουν αυτο τον ξεχωριστό δικό τους ήχο & θα πώ: "ας πιω ενα δύο απόψε δεν βαριέσαι να χαλαρώσω λίγο ......" (να χαλαρώσω δηλαδή ολοκληρόνοντας την καταστροφή μου)
αυτα..........