Κρίσεις πανικού καθημερινά-Φοβίες
Καλημέρα σας, είμαι 35 χρονών και υποφέρω κι εγώ από τις γνωστές κρίσεις πανικού. Το πρόβλημα το παρουσίασα πρώτη φορά το 2008 ,μετά από χωρισμό (διαζύγιο).έκτοτε με παρακολουθεί ψυχολόγος και έιχα μία σημαντική βελτίωση χωρίς να χρειαστεί να ακολουθήσω κάποια φαρμακευτική αγωγή. Φέτος το καλοκαίρι, παρουσίασα πάλι κρίσεις πανικού με πολύ έντονα ψυχοσωματικά συμπτώματα. Έχω μπει πάλι σε ένα φαύλο κύκλο, κάνοντας κάποιες εξετάσεις, των οποίων τα αποτελέσματα είναι άριστα. Είμαι συνεχώς σε άσχημη διάθεση, με σφίξιμο στο κεφάλι, ζαλάδα, δύσπνοια, στομαχικές διαταραχές κ.α. Κουράστηκα να αντιμετωπίζω όλα αυτά και να φοβάμαι να βγω από το σπίτι. Και στη δουλειά με το ζόρι πηγαίνω. Στην παρούσα φάση, σταμάτησα να πηγαίνω στον ψυχολόγο γιατί θεωρώ ότι δεν έχω βοηθηθεί. Κάνω έρευνα σχετικά με το τι πρέπει να κάνω, μιλώντας και με ψυχιάτρους και με νευρολόγους. όλοι μου λένε ότι πρέπει να ακολουθήσω φαρμακευτική αγωγή, αλλά εγώ την φοβάμαι. Στο διάστημα αυτό, το μόνο που έπαιρνα για να ηρεμήσω ήταν βαλεριάνα.Ειλικρινά δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ κι ας ξέρω ότι όλα είναι μέσα στο μυαλό και πρέπει μόνη μου να το παλέψω και να φανώ δυνατή. όμως νιώθω να έχω χάσει τη δύναμή μου.
Κουράστηκα να φοβάμαι να ζήσω.