Κλείνομαι στον εαυτό μου ολοένα και περισσότερο
Καλησπέρα,
είμαι καινούρια στο forum και ειλικρινά αισθάνομαι περίεργα που εκμυστηρεύομαι αυτά που αισθάνομαι.
Όμως θα ήθελα πραγματικά τη συμβουλή ανθρώπων που έχουν περάσει από παρόμοιες καταστάσεις.
Είμαι 34 χρονών και εδώ και αρκετό διάστημα, για να μην πω χρόνια, αισθάνομαι μειωμένες τις δυνάμεις μου. Δηλαδή, ενώ είχα αρκετές παρέες, άρχισα να μη βγαίνω, να νιώθω άβολα και σιγά σιγά να απομονώνομαι. Αυτό, βέβαια, την περίοδο που ξεκίνησε ήταν ως ένα βαθμό "βολικό" γιατί μεγάλωσα σε μία πολύ αυστηρή οικογένεια που έτσι κι αλλιώς δεν είχα και πολλά δικαιώματα για εξόδους. Έτσι, λοιπόν, κλείστηκα στο σπίτι και στον εαυτό μου. Ποτέ δε μου πέρασε από το μυαλό ότι έχω κατάθλιψη, γιατί αισθανόμουν ότι μέσα μου έχω αρκετή ενέργεια. Έτσι, κάποια στιγμή, απόφάσισα να "πατήσω στα πόδια μου", να ζήσω μόνη μου, να εργαστώ. Οι δυσκολίες πολλές και οι αντιδράσεις ακόμη μεγαλύτερες. Έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε και οι καβγάδες με την οικογένεια μου παραμένουν και μου δημιουργούν πολύ άγχος. Τους τελευταίους μήνες όμως τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα. Αισθάνομαι αδυναμία συγκέντρωσης και υπνηλία. Στη δουλειά δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω κι έτσι παραιτήθηκα (ουσιαστικά με οδήγησαν σε παραίτηση). Δεν μπορώ να πω πως έχασα τη διάθεσή μου να χαμογελάω, όμως αντιμετωπίζω δυσκολίες και στη σχέση μου με τους άλλους ανθρώπους και κυρίως νιώθω αμήχανα όταν βρίσκομαι σε παρέες. Πιστεύω πως πρέπει να επισκεφτώ έναν ειδικό. Συζήτησα και με τον άνθρωπο που έχω σχέση και με την οικογένεια μου και είναι όλοι αρνητικοί. Ίσως φοβούνται πως αν έχω κατάθλιψη θα πρέπει να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους απέναντί μου, να σέβονται τα δικαιώματά μου και αυτό απ' όσο τους ξέρω τους τρομάζει πολύ (αναφέρομαι στην οικογένειά μου). Έχω αποφασίσει σε ποιο γιατρό θα απευθυνθώ, θα ήθελα όμως να ρωτήσω σε περίπτωση που μου δώσει φάρμακα, μετά από πόσο καιρό θα δω αποτελέσματα; Επίσης, το πρόβλημα με τη μνήμη και τη συγκέντρωση θα διορθωθεί; Αυτό είναι που με ενδιαφέρει περισσότερο γιατί διαφορετικά δε θα μπορέσω να βρω δουλειά. Θα μπορέσω να ξαναβγώ βόλτες όπως παλιά; Θέλω πολύ να ζήσω φυσιολογικά. Άλλωστε ακόμη νιώθω να έχω πολύ ενέργεια μέσα μου.:)