Καλησπέρα παιδιά,
Είμαι καινούργια στο forum, το καλοκαίρι (Ιούλιο) έπαθα τις πρώτες μου γερές κρίσεις πανικού,οι οποίες ενεργοποιήθηκαν είτε από red bull,καφέ,τσάι κλπ.Φυσικά και δεν ήξερα τι ήταν μέχρι που έπαθα 4 γερές σε διάστημα ενός μήνα. Πρέπει να σημειώσω πως το τελευταίο ενάμιση χρόνο μάλλον είχα κατάθλιψη,πέρασα πολύ δύσκολες καταστάσεις ιατρικά και ψυχολογικά, η οποία χειροτέρεψε με τις κρίσεις. Το πρόβλημα μου είναι ότι οι κρίσεις μου κρατούσαν για τουλάχιστον 2-3 ώρες συνοδευόμενες από έντονη διάρροια,αποπροσωποίηση και τάση λιποθυμίας.Δυστυχως την μία την έπαθα την ώρα που οδηγούσα,και τις άλλες στην δουλειά.
Από τότε,όπως όλοι θα ξέρετε και θα τα έχετε περάσει αποφεύγω να μένω μόνη,μένω με τους γονείς μου,έχω σταματήσει την δουλειά,έχω κάνει μια μικρή πρόοδο στο να μπορώ να κυκλοφορώ μόνη μου με το αμάξι αλλά πολύ κοντινές αποστάσεις και αποφεύγω δρόμους όπως Μεσογείων,Κατεχάκη,αλλά και να μπορώ να μπαίνω σε ταξί για μεγαλύτερες.Για μέσα μαζικής μεταφοράς δεν τίθεται θέμα,δοκίμασα και μπήκα στο μετρό με την μητέρα μου,δεν έπαθα κρίση αλλά ίδρωνα σαν το γουρούνι και προσπαθούσα να αναπνεύσω.Όταν είμαι με κάποιον φυσικά και δεν έχω τόσο πρόβλημα,αλλά ψυχολογικά είμαι χάλια,θέλω να κλαίω συνέχεια και δεν μπορώ,έχω 2 βδομάδες τώρα που όλη μέρα κάθομαι και ψάχνω στο internet και βλέπω πως ο κόσμος δεν το ξεπερνάει ποτέ.
Κάθε πρωί σηκώνομαι και λέω δεν θα γίνω ποτέ καλά και δεν μπορώ να κάνω τίποτε.Κρίση δεν έχω ξαναπάθει από τον Ιούλιο,τουλάχιστον όχι τόσο μεγάλη,αλλά ο φόβος αναπτύσσεται ραγδαία.Πράγματα που μέχρι πριν από τέσσερις μήνες ήταν τόσο απλά,τώρα φαντάζουν γιγάντια.
Επισκέφτηκα ψυχίατρο,μου έγραψε xanax και Cipralex,είμαι στην 23 μέρα της αγωγής,αλλά δεν βλέπω κάποια μείωση στο θέμα άγχους.
Η ψυχολόγος μου,μου συνέστησε για 2 μήνες να μην πιέζω τον εαυτό μου να κάνω πράγματα που δεν θέλω και να του δώσω χρόνο,ακόμη και αν αυτό σημαίνει να στηρίζομαι σε άλλους.Φοβάμαι όμως πως αυτό θα με κάνει χειρότερα και πως θα επαναπαυθώ,αλλά από την άλλη δεν μπορώ να με εξυπηρετήσω.
Θα ήθελα να με εμψυχώσετε λίγο ψυχολογικά,να μου πείτε πως το ξεπεράσατε.
Έχω διαβάσει περί γνωσιακής-συμπεριφοριστικής κτλ, δεν ξέρω τι να κάνω άλλο παιδιά,όλη μέρα το κεφάλι μου τρέχει μονίμως με αρνητικές σκέψεις.Αισθάνομαι απαίσια για τον εαυτό μου και αβοήθητη,νιώθω πως επιβαρύνω τους πάντες με την κατάσταση μου.
Παράλληλα να προσθέσω πως δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο,τηλεόραση δεν μπορώ να δω,ούτε να διαβάσω ένα βιβλίο,μόνο το σκύλο βόλτα και κάπνισμα.Υποφέρω.