ΠΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟΣ ΦΟΒΟΣ!!!
Εδω και περιπου 6 μερες εχω εντονους πονους στην κοιλια,σε καθημερινη βαση!Με εχουν δει 2 γιατροι μεχρι στιγμης...την πρωτη φορα απο τον πανικο μου πηγα νοσοκομειο.Με ειδε χειρουργος,με εξετασε...εκανα μια γενικη αιματος και ακτινογραφια στην κοιλια(νωριτερα του ειχα πει πως εχω προβλημα με σπαστικη κολιτιδα απο τα 20 μου)ολες οι εξετασεις ηταν καλες και μου ειπε να μην ανησυχω,μονο σε περιπτωση που κανω πυρετο να ξαναπαω!Πηγα σπιτι,ηρεμησα...περασε ο πονος και με ξαναπιασε μετα απο 2 μερες παλι!Πηγα χθες να παρω και μια δευτερη γνωμη απο τον οικογενειακο γιατρο,με εξετασε και μου ειπε οτι ειναι απο τη σπαστικη κολιτιδα...μου εγραψε μια θεραπεια να κανω για 15 μερες(ακομα δεν εχω δει αποτελεσμα).Το θεμα ειναι πως εχω περασει πολλες φορες σπαστικη κολιτιδα στο παρελθον,αλλα τοσο εντονοι πονοι δε με εχουν ξαναπιασει και ανησυχω μηπως εχω κατι σοβαρο,πχ. καρκινο στο εντερο,παγκρεατιτιδα κτλ...καθε μερα και απο μια αρρωστια,δεν εχω ορεξη να φαω ουτε να βγω απ το σπιτι,εξαιτιας του πονου...μου χαλαει τη διαθεση και δεν μπορω να ευχαριστηθω τιποτα!Εχει κανεις παρομοια εμπειρια απο σπαστικη κολιτιδα??
Με ποναει γυρω απο το ομφαλο περισσοτερο...αλλα και πιο χαμηλα οταν πιεζω την κοιλια μου και ο πονος αντανακλαει και πισω στη μεση!Απο εξετασεις εχω κανει μεχρι και κολονοσκοπηση,πριν 5 χρονια(δεν εδειξε τιποτα).Και τωρα στο νοσοκομειο που πηγα εκανα γενικη αιματος και ακτινογραφια κοιλιας...και οι 2 βγηκαν μια χαρα!
Καλησπερα...εχω παει σε ψυχολογο παλιοτερα και σε ψυχιατρο τον τελευταιο καιρο,ταλαιπορουμαι απο τα 20 μου με κρισεις πανικου,αγχος και νοσοφοβια(τωρα ειμαι 25).Παιρνω αγωγη με ζαναξ και λαντοζ αυτη την περιοδο...συμφωνα με υποδειξη του ψυχιατρου μου.Οσον αφορα τους πονους στην κοιλια,η παθολογος που πηγα προχτες μου εγραψε να κανω θεραπεια με decitel και rifacol για τη σπαστικη κολιτιδα...εποικινωνησα και παλι μαζι της σημερα γιατι οι πονοι δεν υποχωρουν και μου ειπε να μην ανησυχω και οτι θελει χρονο για να περασει!Μπορει να ειναι αθωα σαν νοσος αλλα οπως το λεει και η λεξη: σπαστικη!Με βγαζει εκτος προγραμματος,μου χαλαει τη διαθεση και δεν μπορω να χαρω τιποτα...