Originally Posted by
John11
Γειά Όλγα. Σκέφτομαι. Όταν φοβάμαι κάτι, σημαίνει ότι πραγματικά υπάρχει κίνδυνος να συμβεί αυτό το κάτι. Δεν φοβάμαι τυχαία. Συνήθως φοβόμαστε αυτό στο οποίο η πιθανήτητα κάτι να μην πάει καλά είναι μεγάλη. Ο φόβος δεν υπάρχει αν δεν υπάρχει η αιτία.
Έτσι, γιατί να το ονομάσεις αυτο-υποβολή (ανθυποβολή); Παράδειγμα, φοβάμαι να πάω βαθειά στη θάλασσα γιατί δεν ξέρω καλό μπάνιο. Αν πάω βαθειά και κοντέψω να πνιγώ, δεν οφείλεται στην αυτο-υποβολή, αλλά στο ότι δεν ξέρω καλό μπάνιο. Αποτυγχάνω, γιατί οι πραγματικές συνθήκες είναι για να αποτύχω.
Ο περισσότερος κόσμος, δεν θέλει να έχει φόβο. Έτσι, προσπαθώντας να διώξει το φόβο, ή να ξεφύγει από αυτόν, χάνει την επαφή με το φόβο. Χάνοντας την επαφή με το φόβο, χάνουμε συνήθως και την αιτία του φόβου.
Και σε άλλες περιπτώσεις στη ζωή μου, συνήθως αυτά που φοβάμαι είναι αυτά που παθαίνω. Ο λόγος είναι απλός. Φοβόμαστε αυτό στο οποίο δεν θα τα καταφέρουμε, αυτό στο οποίο κινδυνεύουμε ή "κινδυνεύουμε". Έτσι, θεωρώ ότι είναι καλύτερο κάποιος να καταλαβαίνει το φόβο του. Με το ίδιο σκεπτικό, δεν θα είχαμε οικονομική κρίση, αν ο κόσμος έβλεπε τον κίνδυνο προηγούμενα. Θα είχε προστατευτεί περισσότερο και δεν θα του ερχόταν κεραμίδα στο κεφάλι. Υπάρχουν άνθρωποι που πρόβλεψαν την οικονομική κρίση, και έζησαν σε μεγαλύτερο φόβο από αυτούς που δεν την πρόβλεψαν. Αλλά ήταν πιο προετοιμασμένοι.