Και να που μόνοι γεννιόμαστε, μόνοι ζούμε και μόνοι, κατάμονοι πεθαίνουμε. . .
Παρασκευή.Το τέλος μιας ακόμη εβδομάδας. Το τελευταίο καιρό, προτιμώ να βγαίνω περισσότερο Παρασκευές και πολύ λιγότερο Σάββατα. Τα Σάββατα τα κρατάω για περισυλλογή(!) Ιδίως αυτό το διάστημα, ο χρόνος μου είναι περιορισμένος.
Αναζητώ λοιπόν κάτι περισσότερο ενδιαφέρον από το να πάω σε κάποιο club και να τα 'σπάσω'. Ίσως μια ταινία, ένα χαλαρό ποτό.. Δυστυχώς, έρχονται Παρασκευές που δεν έχω τη δυνατότητα να κάνω ούτε αυτά και έτσι υποχρεούμαι να μείνω σπίτι. Μόνο που κάποιοι αποφεύγουν αυτή την εναλλακτική όπως ο διάολος το λιβάνι. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω προτείνει σε κάποιον να έρθει από το σπίτι και η πρόταση έχει πέσει στο κενό. Σε σημείο που σε υποχρεώνουν να παραδεχθείς την οικονομική σου στενότητα. Το χειρότερο όμως είναι η μοναξιά που νιώθω εκείνη τη στιγμή όπως και το ότι λίγοι πλέον μπορούν να με καταλάβουν χωρίς να είμαι αναγκασμένη να τους περιγράψω τη κατάσταση. Κάτι τέτοιες στιγμές καταλαβαίνω ότι όσες άπειρες συζητήσεις και να έχω κάνει με άτομα κατά καιρούς περί οικονομικής δυσπραγίας, ανεργίας όπως επίσης και συντροφικότητας, έγιναν απλά για να γίνουν. Γιατί στα λόγια είμαστε όλοι πρώτοι. Στη πράξη είναι που τα χαλάμε. Και αυτό τον υποτιθέμενο καφέ που μπορεί να πιείς με τον άλλο κάθε φορά που σε βλέπει (Λες και είναι αναγκασμένος να σου προτείνει κάθε φορά το χιλιοειπωμένο 'Να κανονίσουμε για κανένα καφέ. ΠΑΡΕ κανένα τηλέφωνο...', τη στιγμή που ξέρει ότι δεν θα γίνει;Απορώ γιατί μας διακρίνει αυτή η υποτιθέμενη ευγένεια. Η ουσία για μένα είναι τελικά μια. Ότι πάντα θα μένω μόνη.