Quote:
Originally posted by Aphelia
Ή θεωρείτε δεδομένο ότι αν έχουμε εξηγήσει τους λόγους τότε ο άλλος δε θα στενοχωριέται;
Συνήθως βλέπουμε τα πράγματα μόνο από τη δική μας μεριά. ...Η αλήθεια όμως κρύβεται στη μέση. Ότι ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα και δε ταιριάζουν μεταξύ τους είτε εξ\' ορισμού είτε λόγω χρονικής στιγμής είτε λόγω αλλαγών είτε όπως διαμορφώθηκε η σχέση (η κάθε σχέση αποκτά οντότητα με τα δικά της χαρακτηριστικά μέσα από την αλληλεπίδραση των δύο από την αρχή).
Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι αυτός που χώρισε τον άλλο δε μπορεί να κάνει και πολλά. ...
Προσωπικά κάνω μία πολύ καλή κουβέντα εις βάθος όταν είναι να χωρίσω χωρίς να κατηγορήσω αποκλειστικά τον άλλο. Μετά μου αρέσει να κρατάω επαφές ... Αν ξέρω ότι ο άλλος πονάει προσπαθώ τον πρώτο καιρό τουλάχιστον να του δείχνω μεν ότι τον σκέφτομαι αλλά να γίνεται όλο και πιο αραιή η επαφή ώστε να του έρχεται ομαλά. Συζητάω μερικές φορές μαζί του για τις αιτίες χωρισμού αλλά δε ξεχνάω να κατηγορήσω και τον εαυτό μου. Γενικά προσπαθώ ναι μεν να του δείχνω ότι τον νοιάζομαι (ότι δηλαδή ήταν κάτι σημαντικό στη ζωή μου και δεν τον πέταξα έτσι απλά) αλλά χωρίς να τον αφήσω να κρεμαστεί πάνω μου.
...Κάνω όμως κάποιες μικρές τροποποιήσεις ανάλογα με τον άνθρωπο.