Κλαίει συνέχεια στην τάξη
Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ένα διθέσιο σχολείο (που σημαίνει κάνω μάθημα στην ίδια αίθουσα σε 3 ταυτόχρονα). Στην πρώτη δημοτικού έχω δύο μαθητές. Ο ένας μαθητής από την αρχή της σχολικής χρονιάς κλαίει ή κλαψουρίζει και έχει ένα βλέμμα έτοιμο να βάλει τα κλάματα όλη μέρα μέσα στην τάξη. Εκτός αυτού συχνά κάνει εμετό από το κλάμα του. Μετά την πρώτη βδομάδα άρχισε και το δεύτερο κοριτσάκι την ίδια συμπεριφορά. Αμέσως κάλεσα τους γονείς στο σχολείο για να συζητήσουμε το θέμα. Οι γονείς του κοριτσιού ήταν συζητήσιμοι και μετά από 2-3 μέρες το παιδί επανήλθε πλήρως. Οι γονείς όμως του αγοριού πριν προλάβω να μιλήσω άρχισαν και οι δύο να με κατηγορούν ότι είμαι αυστηρή και ότι φώναζα στα μεγάλα παιδιά μέσα στην τάξη και γενικώς κατηγορούσαν ότι εγώ φταίω για αυτή την κατάσταση. Να σας πω ότι το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και όταν το παιδί ήταν στα προνήπια αλλά ελαττώθηκε στα νήπια. Από εκείνη τη μέρα (έχει περάσει 1 μήνας περίπου) δεν έχω φωνάξει καθόλου μέσα στην τάξη, το παιδί όμως συνεχίζει αυτή τη συμπεριφορά. Ο σχολικός σύμβουλος μου είπε ότι το παιδί είναι χειριστικό και τα κάνει όλα αυτά για να πετύχει κάτι που θέλει και να κάνω υπομονή μέχρι τα Χριστούγεννα όπου θα έχει προσαρμοστεί ο μικρός.
Χθες και προχθές έλειπε το κοριτσάκι. Το αγοράκι ήταν άλλος άνθρωπος. Δεν έκλαψε, δε δυσανασχέτησε ούτε κλαψούρισε.Σήμερα μόλις μπήκε στην τάξη και είδε τη συμμαθήτριά του άρχισε το κλάμα πριν εγώ μπω καν στην τάξη.
Δεν αντέχω άλλο αυτή τη συμπεριφορά. Όσο κι αν προσπαθώ να μη δίνω σημασία στο κλάμα του με επηρεάζει πάρα πολύ. Στην προσωπική μου ζωή δεν περνάω και τόσο εύκολα. Είμαι μακριά από την οικογένειά μου, τον σύντροφό μου και τους φίλους μου και πέρσι την άνοιξη και το καλοκαίρι πέρασα μία ελαφριά κατάθλιψη. Με τη συμπεριφορά του μικρού έχω φτάσει σε σημείο να μη θέλω να μπω στην τάξη. Προσπαθώ να είμαι όσο ήρεμη γίνεται μέσα στην αίθουσα αλλά όταν βγαίνω αισθάνομαι χάλια. Θα μπορούσε κάποιος να μου πει τι να κάνω;