Πώς κάνεις έναν άνθρωπο να αναλάβει τις ευθυνες του και να γίνει αξιαγάπητος?
Καλή μέρα και Καλό μήνα σε όλους...
Πρίν από τρία χρόνια γνωρισα τον Α. , 30 χρονών. Η οικογένεια του έχει σοβαρα προβλήματα. Ο πατέρας του είναι αδίστακτος άνθρωπος. Εχει οδηγήσει την μητέρα του Α. και τον αδελφό του να παιρνουν ψυχοφάρμακα. Πρόσφατα έμαθα πως έχει οδηγησει στο ψυχιατρείο και έναν γειτονα του, ο οποιος ειχε ανταγωνιστική επιχειρηση και τελικα την εκλεισε... Τον Α. τον έχει για στηριγμα του. Του έχει αναθέσει την φροντιδα των αρρωστων, την διαχειρηση της επιχείρησης και του έχει φορτωσει και ένα δάνειο 150.000 ευρω. Ο Α. έχει δυο τρυπες στο στομαχι απο το αγχος και υπάρχουν υποψίες ότι έχει αναπτύξει διχασμένη προσωπικότητα. Καθως είναι πιο δυνατός από την μητερα και τον αδελφό του ένα κομματι του εαυτού του παλέυει να κρατηθει υγειή. Όταν τον γνωρισα είχε μόλις βγει από μια σχέση 5 χρόνων με μια κοπέλα την οποία και είχε αρραβωνιαστεί. Η κοπέλα τον χωρισε και μέσα σε εξι μήνες παντρευτηκε άλλον και άλλαξε πόλη. Λιγους μηνες μετα γνωριζει εμενα.
Εγω ακόμα δεν ηξερα τιποτα και ειχα ολη την ορμη να ερωτευτω μετα από παρα πολύ καιρό. Απο την αρχη , οπως ήταν αναμενομενο, ειχαμε προβληματα. Απο την μια με καλουσε κοντα του και μου ελεγε ποσο πολυ με θελει και την επομενη εξαφανιζοτανε και μου ελεγε πως πιεζεται και θελει χρονο. Την μια φλερταρε μπροστα μου με αλλες για να με ξενερωσει και λιγες ωρες μετα εκλαιγε στα χερια μου και μου ελεγε να κανω υπομονη και να του δωσω χρονο.
Ενα μιση χρονο παλευα με αυτην την αντιφατικη συμπεριφορα. Ενα μιση χρόνο και παραπάνω παρακολουθουσε τις αναρτησεις μου στο facebook και απαντουσε απο το δικο του profile . Ανεβαζα φωτογραφιες απο παρτυ και ανεβαζε αναρτησεις του στυλ : " Τι κανεις στα party τα βραδυα? Που γυρνας?" Οταν , ομως του τηλεφωνουσα, δεν σηκωνε τα τηλεφωνα να μου μιλησει...
Ετσι και εγω τα παρατησα... Δεχτηκα μια θεση εκτος εδρας και αλλαξα πολη για 7 μηνες... Επαθε σοκ..Το εμαθα απο φιλους.. Οταν γυρισα , ομως, ακομα δεν μπορούσε να προχωρησει μαζι μου... Και τοτε το τελειωσα κι εγω μεσα μου... Δεν μπορούσα να διαχειριστω την κατασταση... Δεν εχω τις γνωσεις...
Τα εφτιαξα με ενα αλλο παιδι και τα είχαμε για κανα χρονο... Τον Α. τον ειχα ξεχασει παντελως...
Και ξαφνικα, οταν χωριζω με τον αλλο παιδι , γιατι δεν ταιριαζαμε για ζευγαρι, αλλα ειμαστε πολυ καλοι φιλοι, εμφανιζεται ξανα ο Α. στην ζωη μου...
Μου εκανε αιτημα φιλιας στο facebook, γιατι τον ειχα διαγραψει για να μην με παρακολουθει... Αρχισε να μου ζηταει συγγνωμη... Με πηρε τηλ, και λιγες μερες μετα ηρθε στο σπιτι μου...Μου ειπε οτι ειναι ετοιμος για σχεση...Οτι ξερει πως ειμαι η γυναικα της ζωης του... Αλλα δεν θα προχωρησει μεχρι να βεβαιωθει πως δεν θα τον πιεζω...Γιατι δεν αντεχει αλλη πιεση στην ζωη του... Δεχτηκα να του δωσω μια ευκαιρεια να γνωριστουμε απο την αρχη... Δυο βδομαδες μετα ξαναβρεθηκαμε... Μου ειπε ποσο χαιρεται που δεν τον πιεζω..πως ειναι τοσο ξεκουραστο ολο αυτο...Πως του αρεσω τοσο πολυ...με πηγε και στον κολλητο του και ηπιαμε καφε...Ο κολλητος του μας ελεγε ποσο πολυ ταιριαζουμε ...και να το προσπαθησουμε...κτλ...σεξ δεν εχουμε κανει...απλα και τις δυο φορες που ηρθε κοιμομαστε αγκαλιτσα...συμφωνησαμε να μην τα βιασουμε τα πραγματα...
Εχει να δωσει σημειο ζωης δυο εβδομαδες...Απο το facebook εμαθα πως φευγει ταξιδι με φιλους του...Του εστειλα μνμ να ερθει να τον δω και μου ειπε πως δεν θα προλαβει και ισως βρεθουμε αλλη φορα... Σε κανα μηνα δηλαδη...
Ισως....? Που εμπλεξα παλι? Τι θα κάνω? Αυτος ηρθε στην ζωη μου και ομως αισθανομαι οτι παλι εγω τον κυνηγαω...Πως ειναι ερωτευμενος μαζι μου αφου δεν καιγεται να με δει... ?
Αυτο που ζηταω απο εσας...ειναι αν μπορείτε να μου δωσετε καποιες συμβουλες για το πως θα του δειξω οτι δεν μπορεί να ζηταει απο εναν ανθρωπο να κανει υπομονη επ' αοριστον, να μην πιεζει, να μην τηλεφωνά και να καθεται απλα να τον περιμενει ενω αυτος θα κανει αβιαστα την ζωη του...Για να τον αγαπάω θα πρεπει να γινει αξιαγαπητος..Να καλυπτει και τις δικες μου αναγκες... θελω να τον βλέπω πιο συχνα... Αλλα φοβαμαι πως αν τα πω αυτα θα επαναληφθει η παλια γνωστη ιστορία..Αυτος να μην απαντα στα τηλ κτλ
Καμια συμβουλη?
Με εκτιμηση Μ.