Originally Posted by
amoutsin
Καλημέρα σε όλους,
Είχα ανοίξει ένα θέμα τις προάλλες για τις φοβίες της απόρριψης που έχω για τους γονείς μου. Μου εκφράσατε πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και σας ευχαριστώ. Σήμερα, αποφάσισα να ανοίξω ένα πιο γενικό θέμα, που με βασανίζει χρόνια κι έχει να κάνει και με την απόρριψη. Γιατί βάζω πάντα τους άλλους πάνω από μένα; Γιατί τα δικά μου θέλω έρχονται πάντα δεύτερα; Πχ, στην περίπτωση των γονιών μου ξέρω ότι νοιάζονται πολύ για μένα και θέλουν να είμαι χαρούμενη κι ευτυχισμένη. Γιατί όμως δεν με εμπιστεύονται να πάρω αποφάσεις για τον εαυτό μου; Γιατί μου φαίρονται σαν να είμαι παιδί, ενώ είμαι 33 χρονών γυναίκα; Και το βασικότερο: γιατί δεν έχω τη δύναμη και τα κότσια να τους πω ένα μεγάλο "ΟΧΙ" και υποκύπτω πάντα σ'αυτά που μου επιβάλλουν "για το καλό μου"; Είναι θέμα αυτοεκτίμησης; Αυτοπεποίθησης; Γιατί όταν αποφασίζω κάτι για μένα, μου φαίνεται "βουνό" να τους το ανακοινώσω και είμαι σίγουρη ότι θα με κατακρίνουν; Το ξέρω ότι με αγαπούν και θέλουν να είμαι καλά, αλλά δεν μπορώ να ζω μια ζωή "με τους δικούς τους όρους"...