Originally Posted by
afendra
Καλησπέρα! Μετά από μία δύσκολη ερωτική σχέση κατέληξα στον ψυχίατρο. Η σχέση αυτή τελείωσε αλλά εγώ παίρνω αγχολυτικά και κάνω ψυχοθεραπεία. Μέσα από την ψυχοθεραπεία κατάλαβα ότι είμαι ιδεοψυχαναγκαστικό άτομο, ήμουν ανέκαθεν αλλά κάθε φορά που περνάω μια αγχωτική περίοδο στην ζωή μου οι ψυχαναγκασμοί μου εμφανίζονται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Πάραδείγματος χάρη η κακή αυτή σχέση με έκανε να κοιτάω πολλές φορές αν έχω κλείσει τα μάτια της κουζίνας. Βέβαια οι διάφοροι ψυχαναγκασμοί μου δεν είναι αυτοί που με βασανίζουν, με βασανίζει το γεγονός ότι αν κάνω μια σχέση αργότερα, θα πρέπει να αναφέρω ότι είμαι ψυχαναγκαστικό άτομο. Δηλαδή για τον ίδιο μου τον ευατό δεν με ενδιαφέρει τόσο αλλά με ενδιαφέρει η εικόνα που θα προβάλω στο άλλο φύλο. Το έχω αναφέρει στην ψυχοθεραπεύτρια μου αλλά εκείνη κοιτάει περισσότερο το τι ψυχαναγκασμούς κάνω και γιατί τους κάνω (είναι ο τρόπος μου να αποφύγω μια αγχώδης κατάσταση όπως λέει) και δεν την ενδιαφέρει κανένα άλλο άτομο πέρα από μένα. Αρχίζει και με εκνευρίζει. Τι να κάνω;