Έλλειψη ερωτικής διάθεσης σε μακροχρόνια σχέση
Καλησπέρα.
Είμαι σε σχέση 6 χρόνια και, δυστυχώς, η ερωτική μου διάθεση έχει μειωθεί πολύ καιρό πριν. Μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις που να κάνουμε έρωτα 3 φορές σε 1-2 μέρες (σπάνιο) αλλά τις περισσότερες φορές μπορεί να μεσολαβήσει και ένας μήνας (ή και παραπάνω). Εκείνη από την πλευρά της έχει συνεχώς διάθεση και, όσο να 'ναι, στεναχωριέται ή προβληματίζεται που δεν ανταποκρίνομαι ανάλογα. Πολλές φορές αναρωτιέται αν είμαστε τώρα έτσι, πώς θα είμαστε μετά από χρόνια αν παντρευτούμε και έχουμε και παιδιά.
Θα μπορούσα να αποδώσω τη μειωμένη διάθεσή μου ως ένα βαθμό στο ότι έχει πάρει κάποια κιλά αλλά πάλι θέλω να πιστεύω ότι αυτό δε θα έπρεπε να είναι θέμα όταν αγαπάς τον άλλον. Με έχει ρωτήσει, βέβαια, κάποιες φορές στο παρελθόν αν φταίει το γεγονός ότι έχει πάρει κιλά και της έχω πει ότι θα ήθελα να χάσει μερικά αλλά να το κάνει μόνο για εκείνη και όχι για εμένα διαφορετικά θα είναι καταπιεστικό. Της έχω ξεκαθαρίσει, βέβαια, ότι τα αισθήματα μου δεν αλλάζουν (επειδή με ρώτησε κι αυτό).
Καμιά φορά σκέφτομαι, όμως, αν είναι τελικά αυτό το θέμα (ή αν είναι μόνο αυτό).
Έχετε βρεθεί σε ανάλογη θέση και αν ναι, πώς το αντιμετωπίσατε?