κρισεις πανικου-αποπραγματοποιηση-αποπροσωποιηση
καλησπερα
ειμαι 27 ετων και εχω περασει καποιες κρισεις πανικου στη ζωη μου απο μικρος. παντα μετα απο μια κριση πανικου και για μεγαλο διαστημα (μεχρι να ζητησω βοηθεια ειδικου δλδ) εχω το εντονο συναισθημα της αποπροσωποιησης και της αποπραγματοποιησης μαζι με πολλα και ποικιλα συμπτωματα (καταθλιψης και αγχους), κολλαει το μυαλο μου, εχω παρα πολλα συμπτωματα και σκεψεις τρελες, οτι δεν ειμαι εγω, οτι δεν υπαρχω, οτι χανω την συνειδηση μου, πηγαινω στον καθρεφτη για να επιβεβαιωθω οτι υπαρχω, οτι το μυαλο μου ειναι αλλου,οτι χανω τον εαυτο μου και τον ελεγχο, οτι ειμαι σε μια ταινια, σε ενα ονειρο, οτι ολα ειναι "πλαστικα", εχω αμφιβολιες για τα παντα και δοκιμαζω τον εαυτο μου να δω αν ειμαι καλυτερα,δυσκολευομαι στην συγκεντρωση και την μνημη μου, φοβαμαι οτι θα χασω το μυαλο μου και οτι δεν θα γνωριζω κανεναν και θα περιελθω σε απαθεια και αφασια, εχω εφιαλτες στον υπνο μου η ξυπναω εντρομος με πανικο, και ολα αυτα δημιουργουν εναν φαυλο κυκλο στο μυαλο μου απο τον οποιον δεν μπορω να ξεφυγω και πιστευω πως τπτ δεν ειναι πραγματικο με συνεπεια να μου ερχεται παλι να παθω κριση πανικου και ουτω καθ' εξης. στο παρελθον το εχω αντιμετωπισει πολυ ωφελιμα με αγωγη απο ψυχιατρο που διεγνωσε καταθλιψη με διαταραχη πανικου(αγχος) 2 φορες. στα 22 μου και στα 25 μου.(ειχα παθει και στα 13 μου αλλα εξαφανιστηκε ως δια μαγειας μετα απο 8 μηνες,ισως επειδη ημουν μικρος και δεν εδινα πολυ σημασια) δεν μπορω να καταλαβω τι μου προκαλει αυτες τις διαταραχες τοσο συχνα πλεον(3 φορες σε 5 χρονια!!) και να κατανοησω τα αισθηματα και τις σκεψεις μου αν και ξερω πως η πραγματικοτητα παραμενει ανεπαφη και γνωριζω τι εχω παθει και οτι δεν μπορω να παθω τπτ παραπανω εγω πιστευω οτι θα χασω η εχω χασει τον εαυτο μου και την συνειδηση μου και πανικοβαλλομαι συνεχως μεσα στο μπερδεμα που εχω στο μυαλο μου και τρομαζω σε καθε εξαρση με αποτελεσμα να αλλοιωνεται η καθημερινοτητα μου και οι ασχολιες μου κ το μυαλο μου να ειναι κολλημενο εκει. επισης τα συμπτωματα αυτα με κανουν να πιστευω πως αυτα που σκεφτομαι ειναι η πραγματικοτητα και πως η ζωη μου πριν ηταν κτ σαν ψεμα και δεν ηταν σωστη υποσυνειδητα.δεν μπορω να καταλαβω γτ τα σκεφτομαι ολα αυτα αν και γνωριζω πως δεν ειναι σωστα δεν μπορω να ανταπεξελθω και να συνελθω. ειναι δυνατον να "χασει" καποιος τον εαυτο του η το μυαλο του η την συνειδηση του η ειναι ολα αυτα τα συμπτωματα απο αυξημενο αγχος και απο την κριση πανικου??ευχαριστω για τον χρονο σας!