Καλησπέρα.
Καταρχας να ξεκαθαρισω ότι ντρέπομαι. Ντρέπομαι που γραφω εδώ. Εσας, δηλαδή, ντρέπομαι, οποιον εχει προβλημα σοβαρό και μαλιστα αποδεδειγμένα. Δεν ξερω γιατι γράφω. Σας ανακάλυψα. Και είναι ωραίο να μοιράζεσαι με ανωνυμία. Ελπίζω να μην με παρεξηγείτε.
Εδώ και καιρό, χρόνια μάλλον. Πιστεύω ότι κάτι δεν πάει καλά με μένα. Ειδικα τα τελευταία δύο χρόνια, όπου περνάω από πολύ χοντρές φάσεις μελαγχολίας, φάσεις που δεν μπορώ να κοιμηθώ, να φάω, φάσεις που παραγγέλνω από το ιντερνετ τρόφιμα, μονο και μονο για να αποφύγω να πάω στο σουπερμαρκετ. Φάσεις που κλαίω και κλαίω μέχρι να μην μπορώ άλλο. Φάσεις που προτιμώ να είμαι νεκρός και σκέφτομαι πόσο άχρηστος είμαι που ούτε να φουντάρω δεν είμαι κανός. Και μετά από κάποιες μέρες ή βδομάδες, όλα αυτά περνάνε. Νιώθω πάλι δυνατός. Λέω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Όπως λέει και το nickname μου, σκέφτομαι πως αύριο είναι μια καινούρια μέρα. Αυτό προσπαθώ να το σκέφτομαι πάντα, αλλά ο πόνος δεν αποδιώχνεται. Και αλλες φάσεις που τα αισθηματα εναλλάσσονται σαν σε κυκλοθυμικό επεισόδιο, αν μπορει κανεις να το πει έτσι, που την μια ωρα νιώθεις σούπερ, την άλλη φρικτά και την άλλη απλώς ήρεμος. Δεν ξερω αν αυτό ειναι διπολική διαταραχή. Σημασία έχει ότι πονάω. και ότι είναι φορές που νομιζω ότι τρελλαίνομαι.
Είμαι περίπου 22 και έκανα 2 χρόνια ψυχαναλυση, από 17,5 μεχρι 19,5, λόγω υπερβολικού άγχους. Με την θεραπευτρια μου καναμε καλή δουλειά αλλά στο μεταξύ προεκυψαν πράγματα που με τσάκισαν, ένας διαρκής αγώνας για να σπουδάσω στο εξωτερικό, αγωνας που ξεκινησε ήδη από τις πανελληνιες, γεμάτος καθυστερήσεις που, αν και έβγαλε κάπου, μάτωσα. Τελικά ξεκινησα να σπουδάζω στο εξωτερικό. Παντού να με καταρώει ο πανικός και το άγχος. Τοτε ήταν που εσπασαν τα νευρα μου, γιατι μεχρι τα 19 ήμουν αλήθεια ήρεμος άνθρωπος, με τις φυσιολογικες κυκλοθυμικες φάσεις του εφήβου. Τωρα είμαι, οπως είπα στο εξωτερικό καισπουδάζω, αλλά και εδώ οτο αγχος με εχει διαλύσει, να δαβαζω και ν ακοβομαι παθαινοντας μπλακ αουτ. Και εδώ δεν ειναι αστεία, αμα κοπεις 2-3 φορές σε διωχνουν. Αυτο και μονο αυξάνει το άγχος. Το αντιμετωπίζω, το εχω υπό έλεγχο μερικές φορές, κάνω μεγάλο αγωνα. Όμως πιο πολύ από το αγχος υποφέρω από τις κρίσεις που περιεγραψα. Αυτες τις μερες έχω φρικτες αυπνιες και ειμαι κατατονικός. Ίσως να φταίει και ο καιρός, δεν ξέρω. Φοβαμαι ότι για ολα ευθυνονται τοσο οι παλιοτερες εμεπιριες μου οσο και η πιεση της αυστηρης σχολής. Ελπίζω να μην σας μπερδεύω με αυτά που γράφω. Προσπαθώ να γράφω με ειρμό.
Νιωθω απελπισία. Συχνα σκεφτομαι να ξεκινησω πάλι ψυχαναλυση. Εδώ που ειμαι. Δεν το εχω αποτολμήσει ακομα. Δεν ξερω γιατί. Θα ηθελα να κανω με τον ψυχολογο του πανεπιστημιου. Ναι υριο ειναι μι ακαινούρια μερα και ολα μπορει να ειναι αλλιώς. Αλλά ο πόνος ειπαμε ότι δεν φεύγει.
Να ειστε καλά που το διαβασατε.
Φιλικά