Εκβιασμός και Παραμέληση από το ίδιο άτομο
Θα ήθελα παρακαλώ να πάρω συμβουλές από κάποιους που να είναι γνώστες, και όχι απλά επισκέπτες:
1) Εκβιασμός
Στο σπίτι ο πατέρας μου ζήτησε εκβιαστικά (με φωνές) ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό με την απειλή ότι αν δεν του το έδινε η μητέρα μου θα την χώριζε.
Ισχυρίστηκε μάλιστα και την ύπαρξη κάποιου χρέους που είχε για να τον βοηθήσει, αλλά όλα αυτά όπως έγραψα πριν έγιναν με πολλές φωνές (ήταν εκείνος σε έξαλλη κατάσταση). Η μητέρα μου το έδωσε το ποσό που ζήτησε που δεν ήταν καθόλου ευτελές, και τα πράγματα έχουν καλμάρει αρκετά στο σπίτι.... Βέβαια εκείνη έχει μετανιώσει που του έδωσε τόσα πολλά χρήματα. Την έβριζε πρόσφατα με κάποιους άσχημους χαρακτηρισμούς, αλλά δεν υπήρξε σωματική βία. Βέβαια, έκπληξη προξενεί το γεγονός ότι λερώνει κάποιο σημείο του σπιτιού (π.χ. τραπεζομάντηλο σαλονιού) με φαγητό και μετά φεύγει και αφήνει το σημείο στην πολύ άσχημη αυτή κατάσταση... Και δεν καταλαβαίνω γιατί προσποιούμενος οικονομικό του πρόβλημα προσπάθησε με ήρεμο τρόπο να την κάνει να πουλήσει ένα μέρος της περιουσίας της για να του δώσει τα χρήματα που του έλειπαν, γιατί κάπου είχε και εκείνος ψοδευτεί, είχε χρέος και τα λοιπά.
2) Παραμέληση οικογενειακών υποχρεώσεων
Βέβαια ακόμα υπάρχει το πρόβλημα που ο πατέρας μου δεν είναι τόσο συνεπής στα οικονομικές του υποχρεώσεις στο σπίτι, και κάποτε καθιστερούσε να πληρώσει του λογαριασμούς αλλά με τα χίλια βάσανα τώρα τον καταφέρνουμε να τα πληρώνει. Σε κάποιο σημείο μπήκε και στη μέση δικηγόρος, αλλά νομικά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα απλά συμπεράναμε ότι ο μόνος τρόπος ήταν να μην χωρίσουν σαν ζευγάρι και να προσπαθήσουν να τα βρουν χωρίς διαζύγιο.... Είναι άσχημο να τους βλέπεις να μην μιλούν τους γονείς μου σαν ζευγάρι, αλλά μόνο αρκετά σπάνια, και τον πατέρα μου να κλείνεται μόνος σε ένα δωμάτιο όταν μπαίνει στο σπίτι. Κάπου άφηνε απλήρωτους λογαριασμούς σε διάφορες υπηρεσίες που η μητέρα μου αναγκαζόταν να τους πληρώσει. Κατά τύχη βρήκαμε και προφυλακτικά σε μια τσάντα του 2 φορές...χρήσιμα στοιχεία αυτά.
Έχουμε 2 προβλήματα (εκβιασμός και παραμέληση), αλλά στην ουσία το πρόβλημα είναι ένα. Πώς αντιμετωπίζεται το θεμα αυτό και ολόκληρο και επιμέρους (εκβιασμός ή παραμέληση ξεχωριστά);