εσείς τι βάζετε πρώτο, καρδιά ή λογική???????με τη αποφασίζετε??????
Printable View
εσείς τι βάζετε πρώτο, καρδιά ή λογική???????με τη αποφασίζετε??????
καρδια. και να θες να αποφασιζεις με τη λογικη, οταν βρισκομαστε σε παραλογη χωρα, ειναι δυσκολο.
αμα μπει στην μεση το συναισθημα..δυστυχως η λογικη παει περιπατο..
θα ηθελα ομως να μπορω να αποφασιζω συμφωνα με την λογικη..
βλεπεις οταν αποφασιζεις με την λογικη κανεις αυτο που ειναι καλυτερο για τον εαυτο σου...μακροπροθεσμα
αν αποφασιζεις με την καρδια..συνηθως παιρνεις τις αποφασεις που κανουν καλο στους αλλους αλλα ταλαιπωρουν εσενα...μια χρυση τομη ισως ειναι το καλυτερο...
εγω ψηφιζω καρδια/ψυχη Με εχει προδωσει ,αλλα επειδη ειμαι πολυ μαζοχ γενικα .Αντε και αλλη μια, τι θα παθω ? τα μονοπατια τα ξερω νομιζω :)
Εγω βλεπω αυτους που βαζουν πρωτα την καρδια να ναι πιο αυθορμητοι και πιο ευτυχισμενοι απ αυτους που εμαθαν να ζουν με τη λογική. Η πολλή λογική εγκλωβίζει και προκαλεί δυστυχία.
χμμμ...λες ε? δεν ξερω βρε Τζωνυ...πραγματικα...αν εισαι και πολυ συναισθηματικος..καποια πραγματα δεν μπορεις να τα δεις ξεκαθαρα..και ριχνεις μονος σου τον εαυτο σου σε παγιδες συναισθηματικες που σε καταπονουν χωρις λογο...οτι δεν λυνεται κοβεται...και η λογικη απλα κοβει..εκει που το συναισθημα ψαχνει και ξαναψαχνει την λυση....
Οσο και αν δε μας αρέσει, όλοι αποφασίζουμε με βάση το συναίσθημα. Κι αυτό το γνωρίζουν οι σύμβουλοι διαφίμησης και οι εταιρείες μάρκετινγκ. Ο ρόλος της λογικής είναι να φιλτράρει το συναίσθημα και όχι να το υποκαθιστά...
Δεν είναι απαραίτητο αυτά τα δύο να συγκρούονται. Μπορεί μια χαρά το ένα να συμπληρώνει το άλλο και έτσι θα έπρεπε.
Κάποιες αποφάσεις πρέπει να στηρίζονται περισσότερο στη λογική και άλλες στο συναίσθημα. Αν κάποιος έχει καταφέρει να βρει τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στα δύο, τότε σίγουρα ζει με γαλήνη, αρμονία και είναι ευτυχισμένος.
Αν πάλι, συνεχώς αυτά τα δύο συγκρούονται, θα πρέπει να εξετάσουμε γιατί συμβαίνει αυτό, πού κάνουμε λάθος.
Κανένας ισορροπημένος άνθρωπος δεν μπορεί να ζει στηριζόμενος μόνο στο συναίσθημα ή μόνο στη λογική, άσχετα αν συχνά υπερισχύει το ένα έναντι του άλλου.
ειμαστε ανθρωποι,,και η πολυπλοκοτητα μας ειναι μοναδικη,,δεν σκεφτομαστε ποτε απολυτα λογικα χωρις να μας επιρρεαζει το συναισθημα,απλα σε καποιους υπερυσχυει της λογικης,,,
με τη λογικη ομως δεν μπορουμε να εξηγησουμε και να σκεφτουμε τα παντα π.χ.ο ερωτας ,η θρησκεια,η αγαπη,στιχοι τραγουδιων,μουσικη,
γι αυτο λοιπον δεν ειμαστε ουτε μηχανες ουτε ζωα αλλα ανθρωποι......
άκουσα την καρδιά μου κ έκανα το πιο σωστό λάθος μου......
Βάζω λογική στην καρδιά και καρδιά στην λογική και όλα πάνε καλά... χοχοχο... χεχεχε... χιχιχι...