Σχετικα με ψυχοθεραπεια !
Γεια σας παιδια :) Θα ηθελα να σας ρωτησω την αποψη σας σχετικα με το ζητημα της ψυχοθεραπειας
. Λοιπον,δεν ξερω αν με θυμαστε,ειμαι 16/17 χρονων , εχω διαγνωσθει με την καλη μας , διαταραχη πανικου και εδω και 3 μηνες περιπου εχω ξεκινησει θεραπεια με αντικαταθλιπτικα γιατι δεν αντεχα αλλο καθως οι πανικοι ηταν πολλοι και βαρβατοι σχεδον καθε μερα . Τωρα να ναι καλα η επιστημη , εχουν εξαλειφθει οι πανικοι μαζι με ολα τα συμπτωματα που αυτοι προκαλουν και κατα καιρους εχω ελαχιστες ενοχλησεις . Αλλα καμια σχεση . Επιτελους νιωθω οπως παλια σε αυτο το θεμα . Κανω παραλληλα ψυχοθεραπεια βεβαια, δεν μπορουσα να την αφησω γιατι ναι μεν οκ εγινα καλα , αλλα δεν τα αντιμετωπισα εγω αλλα τα χαπια και εκτος αυτου εχω και μια ιδεοληψια η οποια με την δοση του χαπιου δεν λεει να φυγει και ουτε επροκειτο να ανεβασω την δοση για ενα παιχνιδι του μυαλου , θα το αντιμετωπισω τουλαχιστον αυτο με ψυχοθεραπεια :cool: . Επισης η ψυχοθεραπεια ειναι και για μενα σαν μια μορφη συνηθειας πια αφου κανω απο το καλοκαιρι συστηματικα και μου δινει δυναμη και εν ολιγοις ειναι σαν ενας στοχος που μου δινει κουραγιο να προσπαθω και να λεω στον ψυχοθεραπευτη τι καταφερα μεσα σε αυτο το διαστημα . Ελα ομως που στις τελευταιες συνεδριες ,ειτε κλαιω πολυ ειτε νιωθω περιεργα επειδη λεω ειμαι τοσο χρονων και τρεχω σε ψυχιατρους χωρις να εχω προβληματα ουσιαστικα (ποτε δεν τους παρεξηγουσα , παντα τους θαυμαζα αυτους τους ανθρωπους ).
Και κοινωνικη ειμαι και οικογενεια που με στηριζει εχω και τελοσπαντων πλην της χαζορουτινας ειμαι πολυ ευχαριστημενη .
δεν ξερω τι φταιει και το ενεργοποιω τον μηχανισμο του κλαματος , ισως επειδη μιλαω για μενα πια και οχι για τις ζαλαδες , αποπραγματοποιησεις και δεν συμμαζευεται ? ?
Μετα ειναι και το αλλο , ενδιαφερομαι απο πολυ μικρη να σπουδασω ψυχολογια , τοτε ηταν επειδη μου ακουγοταν καλο,αργοτερα γιατι το εψαξα και μου αρεσε πολυ η επιστημη αυτη καθαυτη και τωρα ειναι κυριως η θεληση μου να να βοηθαω κατι που η ιδια καταλαβαινω .
Αλλα πια σκεφτομαι ,μηπως επειδη τα εχω περασει ολα αυτα δεν θα επρεπε να ασχοληθω με κατι τετοιο ?
Και επισης σχετικα με την ψυχοθεραπεια δεν ξερω τι να κανω .
Να την παρατησω δεν παιζει ,γιατι αν την παρατησω και αυτη και μεινω μονο με τα χαπια ζητω που καηκαμε . Δεν θελω οπως και κανεις πανικους στην ζωη μου οποτε πρεπει να μαθω να τους χειριζομαι . αλλα απο την αλλην τοσο κλαμα,τοσο,τοσο,μηπως δεν γινεται δουλεια ? Δεν ξερω τι ζηταω ακριβως να μου πειτε,ειδικα τωρα που το ξαναδιαβαζω , αλλα γενικα οποιαδηποτε συμβουλη,ευπροσδεκτη !! Σας ευχαριστω πολυ και αντε και καλες γιορτες ! ! ! ! :D