είναι τα άτομα αυτά φίλοι?
Ενα θεμα που με προβληματιζει και θα ήθελα να ακουσω τις αποψεις σας.
Υπάρχουν οι φίλοι, που ειναι λιγοτεροι απο τα δακτυλα της μιας μας παλάμης με τους οποίους η επαφη ειναι σχεδον καθημερινή με οτιδήποτε περικλείει η έννοια της φιλίας, τα οποία δεν χρειαζεται εδώ να αναλύσουμε.
Στη ζωη μου, δεν ξερω σε σας, υπάρχει μια άλλη κατηγορία ανθρώπων, άτομα που γνωριστήκαμε από δουλεια, σπουδες κλπ άλλες περιστάσεις της ζωης, τα οποία δεν συναντώ συχνα ειτε λόγω δουλειών ειτε αποστασεων κλπ. Πρόκειται για άτομα με τα οποία όταν τους γνωρισα ανέπτυξα μια πολύ καλή επικοινωνία μαζι τους, που νιώθω και νιώθουν άνετα μαζι μου, που μοιραζόμαστε πολλά που με βοήθησαν ή τους βοήθησα, καποιους απ αυτους μπορώ να πω ότι κατα το δεδομένο χρόνο ήταν φίλοι. Αυτό που διαπιστώνω, είναι ότι η επικοινωνία/επανασύνδεση γίνεται πάντα με δική μου πρωτοβουλία. Αυτοί ποτέ δεν με αναζητούν, ούτε ενδιαφερονται να μαθουν για μένα ακόμα κι αν περασουν καποια χρόνια. Όμως όπως είπα η επικοινωνία γίνεται πάντα με δικη μου πρωτοβουλία. Όποτε επικοινωνησω μαζι τους η επικοινωνία θα ναι όπως μεταξυ φίλων, αυριο πάμε για καφέ και η συζήτηση άνετη, ο καθενας να ξανοιγεται στον άλλο και να μπορώ ανετα να τους ζητησω μια βοήθεια και αυτοί να ανταποκρίνονται και αν λεν ότι δεν μπορουν να βοηθησουν είναι επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα.
Γιατί ποτέ οι ίδιοι δεν με αναζητούν ακόμα κι αν περάσουν χρόνια? Θεωρούνται τελικά φίλοι?