κατάθλιψη: Είναι μόνιμη ή ξεθυμαίνει;
Γειά χαρά και πάλι σε όλους. Αυτή τη φορά έχω μια απορία που ή απάντηση της είναι πολύ σημαντική για μένα μιας και τις τελευταίες μέρες δεν κάνω τίποτα άλλο απ' το να ασχολούμε με τα ιδεοψυχαγκαστικά μου, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού που παθαίνω κατά καιρούς. Ενώ πέρνω την αγωγή μου κανονικά συνέβη ένα γεγονός και κατά το γιατρό μου έκανα "ταύτηση" του γεγονότος αυτού με την κατάθλιψη που με έπιασε πέρσι το καλοκαίρι. Είναι πέντε μέρες τώρα που πάιρνω λεξοτανίλ (0.5 πρωί - μεσημέρι - βράδυ) και ζολόφτ (100mg την ημέρα). Το ζολόφτ το παίρνω εδώ και εννιά μήνες βέβαια. Και αναρωτιέμαι γιατί δεν μου φεύγει η άσχημη αυτή διάθεση και αισθάνομαι ότι τίποτα δεν έχει νόημα; Υπάρχουν στιγμές που νιώθω ότι πνίγομαι και ότι τίποτα δεν υπάρχει που να μπορεί να μου φέρει την ίαση από την κατάθλιψη. Δεν είμαι τόσο χάλια όσο το καλοκαίρι του 2006, αλλά δεν είμαι και καλά όπως πριν από δύο εβδομάδες περίπου. Ο γιατρός είπε ότι κάνει χρόνο να ξεθυμάνει η "ταύτηση" αλλά θα το ξεπεράσω. Έχω ένα βαθύ φόβο ότι δεν ξέρω πώς θα είμαι στο μέλλον και αυτό με στενοχωρεί. Αν έχετε προσωπικές εμπειρίες ή γνωρίζετε κάτι που θα με βοηθήσει παρακαλώ πείτε μου.
Ευχαριστώ
Holyman