Γεια σας παιδια!!! Ειμαι νεο μελος!Καλα χριστουγεννα να εχουμε!!!!!
Λιγα πραγματα για μενα.Ειμαι 22 χρονων και ειμαι φοιτητης.Βρισκω ενδιαφερον την ψυχολογια γενικα και εχω συγκροτησει αποψεις για πολλα θεματα.
Ανοιγω το θεμα για κατι που με ταλαιπωρει πολυ καιρο και ζηταω την βοηθεια σας οπως μπορειτε να την δωσετε.
Η αυτοπεποιθηση απο οτι εχω καταλαβει χοντρικα ειναι να τα εχεις καλα με τον εαυτο σου.Που σημαινει να τον εχεις αποδεχθει,να βλεπεις και την θετικη του πλευρα που αδιαμφησβητητα υπαρχει,σε ενα ρεαλιστικο πλαισιο ενοειται.Ειναι η εξισσοροπηση της υπεροψιας και της μετριοφρωσηνης που αποτελουν τα 2 ακρα.
Η αυτοπεποιθηση για τον εαυτο που χωριζεται σε 2 μερη και αφορα
Α)ικανοτητες/δεξιοτητες
Β)εξωτερικη εμφανιση
Γενικα ειμαι ενα φιλοδοξο ατομο.Εχω πετυχει στοχους στην ζωη μου και εχω καταφερει αξιολογα πραγματα.Με οτι εχω καταπιαστει εχει καλα αποτελεσματα.Πιστευω στον εαυτο μου και τον θεωρω πολυ ικανο.Εχουν βοηθησει και τα γεγονοτα οπως ειπα καθως δεν ειχα ποτε μεγαλες αποτυχιες.Και ο οικογενιακος κυκλος παιζει σπουδαιο ρολο φυσικα.Ημουν ο ''εξυπνος'' της οικογενειας,το καλο παιδι και ο αριστος μαθητης.Ειχα πολλες απαιτησεις απο τους γονεις ,με εμπιστευοτουσαν και πιστεαν οτι θα τα καταφερω χωρις να ανακατευτουν.Με λιγα λογια ειμαι περηφανος για τον εαυτο μου και αυτο τροφοδοτει συνεχως ο περιγυρος μου ακομα και τωρα.
Στον τομεα της εξωτερικης εμφανισης εχω ενα προβληματακι.Μικρος δεν ειχα και πολλες κατακτησεις.Απο τα 15-16 αυτο αλλαξε λιγο αφου αρχισα να προσεχω και να φροντιζω τον εαυτο μου.Εχω κανει 2 σχεσεις (3 και 8 μηνων) και ειχα μερικες περιστασιακες εμπειριες, αλλες προχωρησαν λιγο αλλες πολυ .Δεν ειμαι ο πολυ ομορφος παρολα αυτα δεν με θεωρω ασχημο,αντιθετως πιστευω οτι εχω καποια καλα εξωτερικα χαρακτηριστηκα.Εχω καποιες κατακτησεις ανα καιρους και με κοπελες που τις θεωρω πολυ ωραιες και σκεφτομαι πως θα μπορουσαν να βρουνε καλυτερο απο μενα.
Εχω συνειδητοποιησει οτι το ζητουμενο δεν ειναι η επιβεβαιωση απο μια ερωτικη εμπειρια η απο ενα ερωτικο σχολιο.Για να εχεις πραγματικα αυτοπεποιθηση καλεισαι να αγαπησεις τον εαυτο σου και να τον αποδεχθεις οπως ειναι.Και οχι καθε περιστατικο να σε επηρεαζει.Εγω λοιπον αυτο δεν το εχω.Καποιες φορες μπορει οντως να κοιταχθω στον καθρεφτη και να πω μου αρεσω.Καποιες αλλες να μην μου αρεσω καθολου.Κανω συχνα το λαθος και εστιαζω μεμονωμενα σημεια του σωματος η του προσωπου μου που δεν μου αρεσουν και απογοητευομαι.Πεφτω ψυχολογικα και επηραζει την καθημερινοτητα εκεινων των ωρων/ημερων.Εχω τετοιες κυκλοθυμικες τασεις.Αυτο δεν ειναι λογικο.Πρωτον τα προβληματα που βρισω στην εμφανιση μου πολλοι δεν θα τα προσεξουν(μπορει να μην υπαρχουν καν),ακομα και αν υπαρχουν τα μεγαλοποιω λες και το ζητουμενο ειναι η τελεια εμφανιση που προβαλλουν τα ΜΜΕ.Υστερα,δεν γινεται να μου αρεσω σημερα και μετα απο μια εβδομαδα οχι.
Θα ηθελα να το συζητησουμε,περιμενω με αγωνια γνωμες.Και παλι καλες γιορτες!!!