αναπάντητο θέμα για κοινωνική απομόνωση
Originally posted by Boltseed
Καποτε σε μια παρεα ειχαμε 2 ατομα καρα-αστεια(πεθαινες κυριολεκτικα απο τα γελια!!!) , μια ιδιοφυια , μια που μιλαγε πολυ ωραια και εναν που ... ηταν συγκατοικος του ενος απο τους παραπανω και...εε.. νταξει, καλο παιδακι... τον παιρναμε μαζι μας μερικες φορες για να μη νοιωθει μονος...εε.. ησηχος... δε μιλαγε και πολυ...εβλεπε λιγο μπαλα.... εε... καλο παιδακι... εε....
μαντεψε ποιος αποκοπηκε απο την παρεα στο τελος απο τους παραπανω.
Originally posted by Paolo_1
Αποκόπηκε ή τον αποκόψατε οι άλλοι χωρίς να το θέλει αυτός;Γιατί αν βλέπει κάποιος ότι οι άλλοι τον γράφουν και δεν του δίνουν σημασία αποκόβεται μονος του.Αλλά δεν κατάλαβα,γιατί να είναι αυτός ο σκάρτος της παρέας δηλαδή και όχι όλοι εσείς οι υπόλοιποι;
Σε πληροφορω οτι ΠΑΝΤΑ τον καλουσαμε μαζι μας οταν βγαιναμε, του καναμε χάρες (που ποτε δεν ελεγε ευχαριστω) , τον περιμεναμε 20λεπτα ολοκληρα οταν μας εστηνε (ποτε δεν ελεγε συγνωμη) , τον ακουγαμε , προσπαθουσαμε (οχι ολοι μαζι ταυτοχρωνα εννοειται) να του λυσουμε τα οποια θεματα του...
καποια στιγμη αυτο κουραζει, ειδικα αμα προσφερεις συνεχεια και δε βλεπεις ανταποκριση.
Λιγο λιγο αρχισαμε να απομακρυνομαστε απο αυτον, αλλα οχι συντονισμενα λες και το ειχαμε συμφωνησει. Παραλληλα εκανε πισω και αυτος. Εγινε εντελως φυσικα και ομαλα αυτο,σιγα σιγα, δε ξερω πως να στο εξηγησω, ελπιζω να καταλαβαινεις.
Θα ελεγα οτι λυπομουν οταν τον εβλεπα οτι τον λυπομασταν και θελαμε να τον κραταμε χαρουμενο και καναμε τα παντα να τον μπασουμε μεσα στο κλιμα, αλλα αργοτερα οταν καταλαβα τι π@π@ρας ηταν και ποσο πληγωσε καμποσα ατομα για τους δικους του καρα-εγωιστικους σκοπους (ποτισμενους με την κουτοπονηρια του του και καλα "ειμαι πανεξυπνος και σας κανω οτι θελω" )δεν ηθελα ουτε να τον ξαναδω. Μεγαλη ιστορια , δεν εχει νοημα να την πω εδω.
To όλο το ζουμι ειναι οτι ηταν ηδη αρνητικο το γεγονος οτι ηταν.. "σκετος" και μη ενδιαφερον ανθρωπος , αλλα το αποτελειωτικο γεγονος ηταν οτι συν τις αλλοις ηταν και κακος , αλλα το εκρυβε πολυ πολυ καλα αυτο..
Boltseed
Paolo_1
Χαίρομαι για την παρατήρηση του Paolo-1 αλλά κα την απάντηση του Boltseed. Χαίρομαι, είναι θετικό αυτό που ο Boltseed και η παρέα του - απ ότι φαίνεται - εξάντλησαν όλους τους τρόπους και τα μέσα για να τον κρατήσουν στην παρέα τους. Αν είναι όντως έτσι συμφωνώ με την τακτική αυτή.
«Αποκόπηκε ή τον αποκόψατε οι άλλοι χωρίς να το θέλει αυτός;Γιατί αν βλέπει κάποιος ότι οι άλλοι τον γράφουν και δεν του δίνουν σημασία αποκόβεται μονος του.Αλλά δεν κατάλαβα,γιατί να είναι αυτός ο σκάρτος της παρέας δηλαδή και όχι όλοι εσείς οι υπόλοιποι;»
Συμφωνώ!
- Το να αποκόψεις κάποιον από την παρέα για είναι έτσι ή δεν «προσφέρει» είναι ότι χειρότερη μπορείς να του προσφέρεις. Του δημιουργείς μεγαλήτερη ζημιά ακόμα και από τους εχθρούς του.
Μήπως ήταν σκάρτος επειδή δεν ήταν χαϊβάνη όπως τους υπόλοιπους; μήπως δεν πέταγε αρλούμπες όπως τους υπόλοιπους ώστε να τον θαυμάζουν ή να διασκεδάζει τους υπόλοιπους;
Γι αυτό ήταν στα μάτια τους ο σκάρτος της παρέας; Ενώ για κάποιον που πραγματικά τον πλησιαζε και πραγματικά συναναστρεφόταν μαζί του να ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, με βάθος στο χαρακτήρα, ώριμος πνευματικά με πολλά που θα μπορούσε να προσφέρει και στην παρέα και στην κοινωνία; αλλά έμενε εκτός παρέας γιατί δεν ήταν του πιο πάνω που λέω σκάρτου κλίματος στην παρέα;
Πιστεύω ότι όποιον παρουσιάζει τέτοιες ιδιομορφίες δεν τον απομονώνεις, τον αγκαλιάζεις, του δείχνεις αγάπη και ενδιαφέρον. Γιατί ο ίδιος μπορεί να μην εκφράζεται, η μη αποδοχή όμως να του κοστίζει έντονα ψυχικά, να τον τραυματίζει.
Βοίωσα τέτοιες καταστάσεις γι αυτό εκφράζομαι με τέτοιο τρόπο. Μου έχουν κοστίσει αρκετά τόσο στην προσωπική μου ζωή όσο και στην επαγγελματική και νοιώθω οίκτο κι απέχθεια προς τα άτομα που μου συμπεριφέρθηκαν με τέτοιο τρόπο, νοιώθω να θέλω να μου δοθεί ευκαιρία να τους βλάψω, να τους κάνω κακό, να ανταποδώσω. Αυτή θα είναι για μένα η δικαιοσύνη.
Θα θελα να ακούσω τις Απόψεις σας ........