Καλησπέρα, θέλω απλά να ακούσω τις γνώμες πάνω σε ένα θέμα που με απασχολεί τελευταία, που ίσως θα έπρεπε να με είχε απασχολήσει χρόνια τώρα, αλλά το είχα αγνοήσει.
Ο πατέρας μου αρρώστησε από διπ. διατ. πριν 17-18 χρόνια, ευτυχώς ήταν ελαφριά περίπτωση μάλλον, καθώς από τα πρώτα φάρμακα που πήρε συνήλθε, και έπειτα
και από τη ρύθμιση της θεραπείας, που πήρε 1-2 χρόνια, έχει μία σχετικά φυσιολογική ζωή. Δούλευε κανονικά, και δεν είχαμε κάποιο άλλο θέμα.Να πω εδώ, επειδή διάβασα
διάφορα στο φόρουμ, ότι δε διέκοψε ποτέ τη θεραπεία και είχε τη στήριξη από τη μητέρα μου. Παίζει να είναι η αδερφή μου
άρρωστη, αλλά δεν έχουμε καταφέρει να τη πείσουμε, ή να καταλάβει και από μόνη της ότι αφού έχουμε το ιστορικό, θα ήταν καλό να πάρει κάποια φάρμακα, σίγουρα εμφανίζει συμπτώματα.
Εγώ όλα αυτά τα χρόνια το είχα αγνοήσει λίγο το θέμα, μέχρι πρόσφατα δεν ήξερα καν από τι ακριβώς έπασχε ο πατέρας μ, όταν είχε μπει σε ψυχιατρείο, απόφευγα σχετικές συζητήσεις,
γενικά μάλλον το φοβόμουν, ή δεν ήθελα να το θυμάμαι γιατί στενοχωριόμουν ή οτιδήποτε.. Δεν είχα μιλήσει ποτέ με κανέναν γιαυτό.
Πρόσφατα, λοιπόν, κάποια στιγμή που ένιωσα δύσκολα, αποφάσισα να το πω για πρώτη φορά στη κοπέλα μ, που είχαμε σχέση ένα χρόνο...
το αποτέλεσμα ήταν ότι χωρίσαμε. Δεν έγινε αμέσως, αλλά μετά από κάποιες μέρες, ίσως και από επιρροή των δικών της. Είχαμε άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα που δυσκόλευε τη σχέση μας, παρόλα αυτά, το είχε πολεμήσει, είχε αντέξει, με υπομονή, και είμαστε μαζί, αλλά όταν έμαθε για τη διπ. διατ., "κόλωσε"!! Της αναγνωρίζω ότι κατά καιρούς εντελώς συμπτωματικά μου είχε πει ότι είχε μάθει να φοβάται τις ψυχικές ασθένειες, επειδή είχε κάτι γείτονες, και συγχωριανούς με προβλήματα και εγώ δε της είχα πει κάτι τότε. Το θέμα της, ήταν ότι, δε πρέπει να συνεχίσουμε μαζί, γιατί το φοβάται, και αν θελήσει να κάνει παιδιά σίγουρα δε θα θέλει μαζί μου, και θα είναι πολύ δύσκολο να
χωρίσουμε αργότερα. Ήταν ο λόγος που εμαθα τελικά τι είχε ο πατέρας μου, αφού με !έβαλε! να ρωτήσω, και γενικά ο λόγος που άρχισα λίγο να το ψάχνω.
Θα ήθελα να μάθω κάποια πράγματα λοιπόν πάνω στη κληρονομικότητα, αν υπάρχει τρόπος με κάποιες εξετάσεις αν έχει κάποιος τη προδιάθεση, ή τη πιθανότητα να το μεταδώσει στα παιδιά του.
Καθώς και πως θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κάποια τέτοια θέματα μέσα σε σχέσεις, γενικά θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας,
Για αρχή, σήμερα θα μιλήσω και με το γιατρό του πατέρα μου, για να μάθω κάποια πράγματα, είτε σε μία προσπάθεια να τη ξανακερδίσω, είτε σε μία προσπάθεια να βοηθήσω τον εαυτό μου.
Γνώμες θα ήθελα να ακούσω, ευχαριστώ!