Καλησπέρα!Είμαι καινούρια στο forum και ειλικρινα δεν ηξερα οτι υπαρχει ενα τοσο ενδιαφερον site αν δεν μου συνεβαινε-για 7η φορα,ισως,εχω χασει πια τον αριθμο-καταθλιπτικο επεισοδιο.Η πρώτη φορά που παρουσίασα καταθλιψη ήταν στα 17 μου με το αγχος των Παννελαδικών εξετάσεων και εκτοτε παρουσιάζω σχεδόν καθε χρόνο με διαφορετική αιτία κάθε φορά,την οποία βέβαια δεν μπορώ ποτέ να ανακαλύψω όσο και να προσπαθώ.Ο γιατρός που με παρακολουθεί,μου πρότεινε,εκτος απο τα συνηθισμένα αντικαταθλιπτικά που μου έδινε κατα τη διάρκεια του επεισοδίου(seroxat,nortilen,effexor)να ακολουθήσω και μία αγωγή με lamictal το οποίο θα λειτουργούσε σαν σταθεροποιητικό στην συναισθηματική μου συμπεριφορά και θα μείωνε ή,στην καλύτερη των περιπτώσεων-θα εξαφάνιζε τα καταθλιπτικά επεισόδια,αφού όπως μου είπε ήταν ελαφριάς μορφής.
Δέχτηκα να την ακολουθήσω και πράγματι για 2μιση περίπου χρόνια ήμουν μια χαρά!Δεν είχα παρουσιάσει ποτέ κατάθλιψη και θεώρησα οτι πλέον δεν θα εμφανίσω ούτε στο μέλλον.Πριν απο 2μιση βδομάδες όμως, επανήλ8ε.Δεν ξέρω πως και γιατί,δεν πιέστηκα,ούτε αγχώθηκα πουθενά,δεν μου συνέβει κάτι άσχημο.Το μόνο που είχα παρατηρήσει και δεν του είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία,ήταν οτι τα lamictal που έπαιρνα δεν έμοιαζαν με τα συνηθισμένα.Είχαν άσπρο χρώμα,αντι για μπεζ(η δοση των 200mg)και ειχαν μία παράξενη γεύση,κάτι ανάμεσα σε τσιχλόφουσκα και σε ταμπλέτα βιταμινών.Πήρα καινούριο κουτί και το πρώτο χαπάκι που δοκίμασα δεν είχε καμία σχέση,ήταν μπεζ χρώματος και άγευστο,όπως το ήξερα.
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα να μου πει κάποιος απο εσάς που χρησιμοποιεί είτε ο ίδιος,είτε δικό του πρόσωπο lamictal αν του εχει τύχει κάτι παρόμοιο.Εϊναι το ίδιο φάρμακο,ή υπάρχει περίπτωση να έγινε κάποια "νοθεία"στο συγκεκριμένο κουτί που πήρα?
Και μόνο η ιδέα του οτι μπορεί να έκανα καταθλιπτικό επεισόδιο από λάθος φάρμακο με κάνει εξω φρενων!!!Την προηγούμενη βδομάδα ήμουν σε μαύρα χάλια,με συνεχή κλάμματα,άγχος και .το κυριοτερο, φόβο ότι δεν θα συνέλθω ποτέ.Ο γιατρός μου συνέστησε ένα άλλο φάρμακο,το οποίο δεν έχω δοκιμάσει ξανά(κι όμως υπάρχει!)το remeron.Το γνωρίζει κάποιος?έχει γρήγορα αποτελέσματα?και φυσικά lexotanil...
Συγγνώμη αν σας κούρασα,αλλά έχω τόσα πολλά να πω,και προσπάθησα ειλικρινά να είμαι όσο γίνεται πιο σύντομη.
Κάθε απάντηση θα την διαβάσω με μεγάλο ενδιαφέρον.
Ευχαρστώ!