Originally Posted by
bubbling
Πρώτα απ' όλα κάνε μία χάρη στον εαυτό σου. ΜΗ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΙ. Κανένας φόβος δεν είναι γελοίος.
Πίστεψε με μπορώ να φανταστώ καθώς έχω το ίδιο πρόβλημα. Φοβάμαι ότι κάτι έχω ότι κάτι θα πάθω και προφανώς φταίει το άγχος. Το τραγικό στη δική μου περίπτωση είναι πως σε μία από τις φάσεις που νόμιζα ότι κάτι είχα και δε μου έβρισκαν τι, όντως είχα!! Σκωληκοειδίτιδα.. κρυφή.. Άντε να ξεκολλήσεις μετά από αυτό. Έχεις κάνει κάποια εξέταση; Έναν έλεγχο γενικό- έχεις ασφάλεια υγείας; Ο ψυχολόγος τι σου λέει; Εγώ είμαι στο ταμείο του πατέρα μου και σε όλες αυτές τις κρίσεις έτρεχα στους γιατρούς. ίσως σε βοηθήσει εάν κάνεις ένα γενικό check up όχι κάτι τραγικό μία γενική εξέταση αίματος ή ακόμα καλύτερα συμβουλέψου ένα γιατρό που να εμπιστεύεσαι. Προσωπικά, έχοντας συνειδητοποιήσει το φόβο μου, μετά από μία σειρά εξετάσεων που με καθησύχασαν και ταυτόχρονα με την υποστήριξη ψυχολόγου αλλά και ήπιων αντικαταθλιπτικών κατάφερα να το ελέγξω. Δε σου λέω ότι δε με ξανάπιασε τίποτα αλλά εκείνη την ώρα λέω στον εαυτό μου (μιλάμε συχνά :rolleyes:)... Πού πονάς; Για ποιο λόγο πονάς; Είσαι αγχωμένη; Κι έπειτα επαναλαμβάνω συνέχεια στον εαυτό μου ότι δεν έχω τίποτα και είναι από το άγχος και σιγά σιγά περνάει..
Όσο για το ερωτικό δε θα σου πω το γνωστό ότι υπάρχουν χειρότερα.. Και ο λόγος είναι ότι ο κάθε άνθρωπος τα βλέπει διαφορετικά ανάλογα με τις εμπειρίες που έχει μέχρι τη δεδομένη χρονική στιγμή της ζωής του. Αυτό που θα σου πω είναι πως είσαι τυχερός γιατί έχεις συνειδητοποιήσει το πρόβλημα αλλά και την αιτία! Μπράβο σου! Είναι το πρώτο βήμα, το επόμενο είναι να το ξεπεράσεις που είναι αρκετά δύσκολο δεν αντιλέγω. Δεν ένιωσες κάτι για το συγγενικό σου πρόσωπο προφανώς αυθυποβολή έκανες από το φόβο σου. Για αρχή λοιπόν προσπάθησε να μην τεστάρεις τον εαυτό σου. Έχω μία βασική ερώτηση γιατί δεν εξέφρασες ποτέ τα συναισθήματά σου σε αυτή τη φίλη σου; Φοβόσουν την απόρριψη ή μήπως είναι πιο σημαντική η φιλία σας. Τώρα που έκανε σχέση πως νιώθεις όταν τη βλέπεις;
Θα σου πω, τέλος, σχετικά με το ερωτικό κομμάτι μία πραγματική περίπτωση. Μετά από δυο χρόνια σχέσης γνωρίζω ένα φίλο της σχέσης μου και κόλλησα. Στην αρχή πίστεψα ότι ιδέα μου θα ήταν. Όμως όταν τον ξαναείδα βεβαιώθηκα. Να πω ότι με τη σχέση ήμασταν και νιώθαμε ένα από πριν σε φιλικό επίπεδο (11 χρόνια φιλίας). Όταν συνειδητοποίησα τι γίνεται το συζητήσαμε αμέσως και αποφασίσαμε να χωρίσουμε και το αστείο είναι ότι με αγαπάει τόσο που προσπάθησε να μας φέρει κοντά. Λίγες μέρες αργότερα έμαθα ότι σε αυτό το άτομο άρεσε η σχέση μου αλλά δεδομένου ότι ήταν μαζί μου δεν έκανε καμία κίνηση. Κι επειδή θα μπερδεύτηκες κι εσύ και όποιος άλλος το διαβάζει να σου πω ότι αν και είμαι straight είχα σχέση με κοπέλα.. Γνώρισα ένα φίλο της και ο φίλος της είχε νιώσει κάτι και γι' αυτή... Τι έχεις να πεις; Εγώ τι θα έπρεπε να λέω!!! Που είναι και σίγουρο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει κάτι με αυτό το άτομο!!!!!!!!