Μια που μοιραζόμαστε τις καταστάσεις που περνάμε και προσπαθούμε να δίνουμε συμβουλές ο ένας στον άλλο....
Ήθελα να πάρω τη γνώμη σας στο εξής: Πώς δημιουργείται η κατάθλιψη;
Γιατί την έχουμε μερικοί και μερικοί όχι;
Είχα κάνει πρόσφατη συζήτηση με τον ψυχίατρο μου. Μιλήσαμε γενικά. Μου είπε υπάρχει και ''μετάδοση'' απ' το οικογενειακό περιβάλλον...δηλαδή κληρονομικότητα. Αλλά και επίδραση απ'το περιβάλλον και τις συνθήκες στη ζωή μας. Αν συνδιάζονται και τα 2 νομίζω είναι ότι καλύτερο:confused:!!!!!
Στη δική μου περίπτωση ισχύουν και τα 2.Πιστεύω ό,τι είμαι καταθλιπτικός και γενικότερα ό,τι έχω πρόβλημα. Είμαι ψυχικά ασθενής, διαφέρω απ'τους άλλους και έχω ιδιαιτερότητες. Ειδικά τον τελευταίο καιρό έχω αποσυρθεί απο συναναστροφές και προσπαθώ να ηρεμώ(με ηρεμηστικά), να μη μιλάω γι' αυτό που μου συμβαίνει γιατί θεωρώ ό,τι το ''υλικό'' που βγάζω με αυτούς που συνδέομαι είναι πολύ και σοβαρό.
Γενικά για να κλείσω, τι συμβαίνει που σε κάποια φάση της ζωής σου αντί να περνάς δύσκολες στιγμές και καταστάσεις όπως όλος ο κόσμος αρχίζεις να λέγεσαι καταθλιπτικός, να έχεις επισόδεια, να κάνεις ψυχοθεραπεία, να παίρνεις φάρμακα, να σε βλέπει ψυχίατρος, να διαφέρεις απ' τους άλλους, να αντιδράς και να είσαι διαφορετικός;
Και στην τελική αυτό να το περνάς μόνος σου γιατί εν τέλει είσαι προβληματικός και κανείς δεν θα σε αντέξει;
Σκέφτομαι σε συνεννόηση με το γιατρό μου να κοιτάξω μήπως υπάρχουν ''φυτικά'' φάρμακα και όχι αυτά που πέρνω... έχετε κατα νου αν υπάρχουν;
Αναμένω για όσους θέλετε, τις απαντήσεςι σας!