Περιμένοντας τον θάνατο..
Καλησπέρα σε όλους,
είμαι καινούριο μέλος και ο λόγος που γράφω είναι γιατί πραγματικά χρειάζομαι ψυχολογική στήριξη και συμβουλές για το πως θα χειριστώ το πρόβλημά μου. Δεν είναι ούτε μια βδομάδα που ανακαλύψαμε οτι ο μπαμπάς μου έχει καρκίνο. Σήμερα οι γιατροί μας είπαν οτι βρίσκεται στο αίμα και του απομένει 1 μήνας ζωής. Από το πουθενά! Ούτε καπνίζει, ούτε πίνει, με υγιεινή διατροφή και πάει λέγοντας. Δεν είναι μικρός, είναι 62 ετών αλλά δεν παύει να είναι παράλογο και άδικο. Πρέπει να πω οτι ο μπαμπάς μου είναι πάρα πολύ ευαίσθητος και συναισθηματικός άνθρωπος και γενικά θα τον έλεγα ένα "μεγάλο παιδί" που θέλει να κάνει αστεία, να πειράζει και που είναι λίγο δύσκολο σε αυτόν να χειριστεί κάποιες καταστάσεις. Έτσι λοιπόν δεν ξέρει ακριβώς τι του συμβαίνει με κοινή απόφαση γιατρών και συγγενών. Νομίζει οτι έχει κάποιο πρόβλημα με το συκώτι του το οποίο πρέπει να προσέξουμε πολύ. Πιστεύω όμως πως βαθυά μέσα του έχει αρχίσει να φοβάται και να σκέφτεται άσχημα πράγματα...
Εγώ από τότε που το έμαθα προσπαθώ να συνειδητοποιήσω αυτό που συμβαίνει... αλλά δεν μπορώ! Κλαίω κάθε μέρα, έχω ένα πόνο μέσα μου που δεν μπορώ να εξηγήσω από που προέρχεται. Θέλω να βγω έξω και να φωνάξω δυνατά!! Θέλω να κλαίω αλλά πρέπει να παίζω και θέατρο μπροστα του, οτι όλα είναι μια χαρά και είναι τόσο ψυχοφθόρο.. είναι σαν να παραμυθιάζω και τον εαυτό μου οτι κάτι θα γίνει και όλα αυτά θα ανήκουν στο παρελθόν. Το ξέρω πως δεν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε στη ζωή για πάντα τους γονείς μας αλλά θεωρώ πως είμαι μικρή ακόμα για να τον χάσω. Είναι ο μπαμπάς μου, δεν θα προλάβει να δει την αποφοίτηση μου, να με πάει στην εκκλησία νύφη, να χαρεί ένα εγγονάκι.... στις μεγάλες μου στιγμές θα είναι απών..!
Χρειάζομαι βοήθεια από εσάς και συμβουλές στο πρόβλημά μου να συνειδητοποιήσω αυτό που συμβαίνει. Επίσης, θέλω βοήθεια στο να αντιμετωπίσω τη διαδικασία αυτή μέχρι να συμβεί το αναπόφευκτο και έπειτα το πένθος και να φανώ δυνατή για εμένα αλλά και για τη μητέρα μου που όταν κλαίει μου κόβονται τα πόδια.
Ευχαριστώ πολύ όλους σας εκ των προτέρων