Καλησπερα...Εχω ενα θεματακι εδω και καιρο το οποιο δεν ξερω τι ειναι ακριβως και με ταλαιπωρει..Εχω ξαναποσταρει 2-3 φορες σε αυτο το σαιτ για καποιες φοβιες που ειχα(και εχω αλλα πολυ πιο ηπια )..για αυτο θα σας τα πω ολα μαζεμενα..Πριν ξεκινησω να σας πω καποια πραγματα για εμενα..ειμαι 17 χρονων και γενικα σαν παιδι εχω χαμηλη αυτοεκτιμηση φοβαμαι γενικα πολλα πραγματα(θα αναφερω πιο κατω αυτα που με ταλαιπωρουν),κλειστος και πολυ μα πολυ αγχωδεις..Λοιπον,ολα ξεκινησαν πριν 4,5 μηνες..καθομουν λοιπον με ενα οικογενειακο μελος ειχα ακουμπησει το κεφαλι μου στον ωμο της και εκεινη την στιγμη θυμηθηκα την κοπελα που μου αρεσει και σκεφτηκα οτι την φιλαω και εκεινη την στιγμη καπως μπηκε αυτο το οικογενειακο μελος στην μεση..και επειδη ενιωσα καπως ωραια τρομαξα και σκεφτομουν:Γιατι ενιωσα ετσι?Λες να νιωθω κατι?Αμα νιωθω κατι οταν την βλεπω θα με πιανει κατι (που με επιανε κατι λογο αγχους και φοβου)..ποο αν ισχυει τι θα κανω γ*** την τυχη μου κλπ..Και αυτο με ειχε τρομαξει τοσο πολυ γιατι ειμουν και χαλια..και σκεφτομουν διαφορες βλακειες..Ετσι πηρα την αποφαση να παω σε εναν ψυχολογο(εγω ψυχιατρο ηθελα αλλα ο πατερας μου εχει θεμα με αυτους και δεν με αφηνε..οποτε κατεληξα εκει)..Πηγα εκει λοιπον και ξεκινησα ψυχοθεραπεια..μετα απο 2-3 συνεδριες ο ψυχολογος κατεληξε στο οτι εχω διαταραχες αγχους και αυτο φταει κυριοτερα στο οτι σκεφτομαι αρνητικα και επειδη σκεφτομαι πολυ..Μεσα σε μια περιοδο 2 μηνων ειμουν χαλια και απο το αγχος και απο διαφορα που συζηταγα με τον ψυχολογο και θυμαμαι ακομα μια μερα ξυπνησα και λεω:Τι τρεχει..νιωθω περιεργα..σαν να εχει αλλαξει κατι σε εμενα ή στον κοσμο ή κατι τετοιο..μολις το πα αυτο..πανικοβληθηκα και αρχισα να ψαγνω στο ιντερνετ..Βρηκα την αποπροσωποποιηση..διαβασα τα συμπτωματα..και επειδη ειχα 1 ή 2 συμπτωματα λεω αυτο εχω..και γενικα εγινα χαλια..ελεγα στον εαυτο μου: να τοσο ατυχος που εισαι το επαθες και ΑΥΤΟ..ολα τα ασχημα και τρελα σε εμενα συμβαινουν κλπ (γενικα με θεωρω πολυ ατυχο/κακοτυχο)..Τοτε το συζητησα με τον ψυχολογο και μου ειπε..νιωθεις περιεργα λογο του αγχους..και αποπρωσοποποιηση να χες για να το ξεπερνουσες θα πρεπε πρωτα να αντιμετωπισεις αυτα που σου προκαλουν αγχος..
Και φτανουμε στο τωρα...εδω και εναν μηνα ειμαι πολυ καλυτερα απο παλια..αλλα ακομα δεν νιωθω καλα..σκεφτομαι ακομα οολα αυτα που περασα και λεω στον εαυτο μου..μηπως νιωθεις ακομα ετσι?Μηπως σε πιανει κατι υποσεινηδητα οταν βλεπεις το οικογενειακο αυτο μελος?Μηπως τελικα εχεις αποπρωσοποιηση..και με αυτη την σκεψη ερχοντε οι χειροτερες σκεψεις οπως..:ειναι αληθινα ολα αυτα?Μηπως τελικα εχω αποπροσωποποιηση?Πιο απλα κανω εναν βασανιστικο κυκλο ο οποιος ειναι:1η σκεψη..Εχω κατι/Νιωθω περιεργα-2η σκεψη..Λες να μην ζω πλεον οπως παλια/Λες ολα να μην ειναι αληθινα/Λες να χω τελικα αποπρωσοποιηση?-3η σκεψη αν δεν εχω αποπροσωποποιηση ή κατι παρομοιο..λες να φταινε τα ατομα γυρω μου που νιωθω ετσι?(Συνηθως το κανω αυτο κατηγορωντας το ερωτικο κομματι ή το φοβιστικο)-4η σκεψη Δεν μπορω αλλο..γιατι πρεπει σοι και καλα να χω κατι? (Μαλλον επειδη εχω πιστει οτι εχω κατι και οτι δεν νιωθω οπως παλια)Θεε μου σε παρακαλω βοηθα με..Αυτος ειναι ο κυκλος που κανω..σκεφτομαι ολα αυτα κυριως οταν χαζευω(κατι που κανω συχνα),οταν παρατηρω κατι για πολυ ωραια θα σκεφτω αν ειναι αληθινο ή οχι κλπ..ή οταν σκεφτω κατι απο παλια..θα θυμηθω και το πως ενιωθα και θα με τεσταρω να δω αν ισχυει..Το οτι νιωθω περιεργα ή οτι εχει αλλαξει κατι στην ζωη μου το σκεφτομαι γιατι οντως νιωθω καπως περιεργα..Νιωθω μια ενοχληση στο πισω μερος του κεφαλιου..μια βαρεμαρα/υπνηλια..μια καταθλιπτικη διαθεση συνεχως..μερικες φορες η αισθηση οτι δεν μπορω να απολαυσω τιποτα..αυτα κυριοτερα..Εχω φτασει λοιπον σε αυτο το σημειο..και δεν ξερω τι να κανω..ολες αυτες οι σκεψεις και οπως νιωθω μερικες φορες με εχουν κταστρεψει..με κρατανε πισω δεν με αφηνουν να απολαυσω τιποτα..σκεφτηκα λοιπον να ξαναπροτινω στους γονεις μου να παω σε εναν ψυχιατρο....αλλα μερικες φορες σκεφτομαι οτι δεν ειναι καν αναγκη να πω..δεν ξερω τι να κανω..εσεις τι μου προτινετε?Τι θα κανατε στην θεση μου?Υ.Γ..Συγγνωμη για τα πολλα απλα ηθελα να τα πω ολα μαζι μπας και μπορεσει καποιος να μου βρει μια λυση γιατι με εχει κουρασει ολη αυτη η εφηβικη φαση που περναω..