ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ??
Καλημέρα.Είμαι καινούρια στο forum.Πήρα το θάρρος να γράψω και να σας ρωτήσω κάποια πράγματα.Καταρχήν ένιωσα μεγάλη ανακούφιση διαβάζοντας τα άλλα topic γιατί κατάλαβα οτι δεν είμαι η μόνη που αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα.
Απο το 1999 συγκεκριμένα μετά τους σεισμούς αντιμετόπισα πρόβλημα με συχνές κρίσεις πανικού,άγχος και απογοήτευση.Πήγα σε νευρολόγο ο οποίος μου έδωσε θεραπεία με seropram και xanax.Πράγματι τα συμπτώματα σταμάτησαν αλλά το πρόβλημα παρέμενε.Απλά κουκουλώθηκε για να το πω έτσι.Και φτάνουμε φέτος. Απο τον Ιανουάριο αντιμετόπισα προβλήματα με το στομάχι μου.Πόνους αφόρητους , πέρασα ολόκληρα Σαββατοκύριακα κλεισμένη μέσα στο σπίτι να πονάω.Μαζί με το στομάχι προστέθηκαν και πόνοι στην καρδιά, στο σώμα , ζαλάδες και πολλά μα πολλά νεύρα και δεν μπορουσα να πάρω αναπνοή κόντευα να σκάσω.Τσαντιζόμουν με το παραμικρό έβαζα τις φωνές δεν είχα υπομονή και να σου και οι κρίσεις πανικού πάλι.Τι εφιαλτικό πράγμα είναι αυτό!Δεν το αντέχω όταν έρχεται!
Αφού πέρασα κανα τρίμηνο έτσι κατάλαβα οτι όλα αυτά είναι απο άγχος και οτι αν δεν κάνω κάτι θα πεθάνω απο αυτό.Κόντευα να χάσω την δουλειά μου με τις κρίσεις.Σταμάτησα να βγαίνω να νιώθω χαρά τίποτα δεν με ικανοποιεί.
Την προηγούμενη βδομάδα το πήρα απόφαση και πήγα σε ψυχολόγο.Πέρασα μια ώρα λέγοντας όλα αυτά που με τυρρανάνε εδώ και 10 χρόνια τώρα.Βγαίνοντας απο το ιατρείο ένιωσα μια απίστευτη ηρεμία και μπόρεσα έπειτα απο 3 μήνες να αναπνεύσω κανονικά.Οι επόμενες μέρες ήταν ονειρεμένες .Τέτοια ηρεμία και γαλήνη ούτε όταν έπαιρνα τα φάρμακα.Βέβαια την ηρεμία ήρθε να ταράξει ένα μικροατύχημα με το αμάξι αλλα το αντιμετόπισα σωστά.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής:οκ εγώ θα συνεχίζω να πηγαίνω στην ψυχολόγο θα λέω αυτά που με ενοχλούν απο εκεί και πέρα πως θα βοηθηθώ στο να αντιμετωπίζω το άγχος με τετοιο τρόπο ώστε να μην ξαναβρεθώ στην προηγούμενη χάλια κατάσταση?θέλω να πω οτι τι γίνεται παρακάτω πως μπορώ να προφυλάξω τον εαυτό μου απο τις κρίσεις πανικού?
Δεν μπορώ άλλο βρε παιδιά.Πέρασα τα τελευταία 10 χρόνια χωρίς να χαρώ τίποτα.Κάθομαι και σκέφτομαι και κλαίω και λέω οτι έφτασα 28 για να πολεμάω το άγχος και τις κρίσεις πανικού?Γιατί να γίνονται αυτά?Δεν θέλω να βλέπω τον εαυτό μου σε τέτοια κατάσταση.Σκέφτομαι οτι θα φτάσω τα 50 μου και θα έχω αυτές τις καταστάσεις συνέχεια οτι ποτέ δεν θα μπορέσω να είμαι τελείως καλά.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.