Quote:
Originally posted by Tass
Από μικρό παιδί μεγάλωσα με σκύλους, γάτες,κότες, καναρίνια, χελώνες και λοιπά ζωάκια. Ποτέ μου δεν φοβόμουν τους σκύλους, αδέσποτους και μη ως τα 9 μου όπου μία μέρα ένας σκύλος Αγίου Βερνάρδου μου χύμηξε με σκοπό να αποσπάσει μέσα από τα χέρια μου το κανίς-γκριφόν μου που το είχα σηκώσει ψηλά πάνω από το κεφάλι μου για να μην το φτάσει. Από την τσαντίλα του που δεν τα κατάφερε μου πάτησε μία δαγκωνιά στο πόδι και μου διαπέρασε το σημείο στην δεξιά μου φτέρνα όπου είναι ο αχίλλειος τένοντας. Αίμα, κακό, πόνος, όμως επέζησα. Από τότε όμως έμεινα και εγώ με την φοβία.
Εκείνο που κάνω όποτε βλέπω αδέσποτο σκυλί είναι να το παρατηρώ για να δω αν υπάρχει περίπτωση να εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά. Αν ναι τότε αποφεύγω να το κοιτώ κατάματα για να μην εκλάβει την δική μου στάση ως επιθετική και γίνει ακόμα πιό επιθετικό το ίδιο. Δεν σκύβω να έρθω στο ίδιο ύψος μαζί του και του μιλάω απότομα και κοφτά. Αν με πλησιάσει με σκοπό να με μυρίσει γλυκαίνω τον τόνο της φωνής μου και του δίνω το χέρι μου να το μυρίσει με την παλάμη προς τα κάτω, σαν να ετοιμάζεται για χειροφίλημα. Τέλος του λέω δυό γλυκές κουβέντες και απομακρύνομαι. Και ποτέ μα ποτέ δεν πηγαίνω κοντά σε αγέλη αδέσποτων διότι τότε λειτουργεί με την ψυχολογία της αγέλης και υπάρχουν πολύ αυξημένες πιθανότητες να μου χυμήξουν όλα μαζί και τότε κλάφτα Χαράλαμπε.
Μετά από 26 χρόνια και ακόμα δεν το έχω ξεπεράσει πάντως.
μη τα φοβαστε για αυτο σας την πεφτουνε ....τωρα βεβαια αν στην πεσει αγιου βερναρδου,λυκοσκυλο η κανενας καυκασος .....ΜΠΕς ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ A.S.A.P!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ