Kαλημεριζω το φορουμ!
Λοιπον ανοιξα και στο θεμα "γενικα" ενα τοπικ περι συμπληρωματων διατροφης αλλα θελω να μιλησω συγκεκριμενα για την καταθλιψη και την Νιασινη (γνωστη και ως βιταμινη β3) αφου στο αλλο που ανοιξα δεν εγινε η κουβεντα που περιμενα να γινει - μου κανει εντυπωση που λιγος κοσμος τα ξερει αυτα. Τολμω να πω πως για πολλες ηπιες-μετριες περιπτωσεις ισως να απογευονταν τελειως τα χημικα και τα χαπια....
Λοιπον δεν ειναι μπαρουφες και αλλα λογια ν αγαπιομαστε. Ξερω οτι η δικη μου καταθλιψη "εφυγε" ως ενα σημειο ισως και συμπτωματικα με την ληψη νιασινης (και κοντευω τωρα 2 μηνες... μπορει και να τους περασα δεν θυμαμαι) ομως σιγουρα η νιασινη επαιξε ρολο. Και εξηγω καλυτερα.
Καταρχην συμβαλλει στην ανοδο των επιπεδων σεροτονινης στον εγκεφαλο. Δευτερον εγω που παιρνω τις καψουλες των 100mg το λεω με απολυτη βεβαιοτητα (τουλαχιστον ετσι λειτουργησε σε μενα) οτι οσο σκατα και να αισθανεσαι.... ακομα και αν πασχεις απο αυτοκτονικες τασεις και ξερω γω τι αλλο γαμησετα, αν παρεις νηστικος μια καψουλα των 100μγ θα νιωσεις ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ αμεση κατι που δεν εχει σχεση με αγχολυτικο ή αντικαταθλιπτικο... ειναι αλλη φαση τελειως... αιματωνεται καλυτερα ολο το σωμα και νιωθεις μια εντονη ζεστασια που απο μονη της θα σε κανει να νιωσεις ωραια. Σου ανοιγει η ορεξη για φαγητο, χαμογελας, μιλας, νιωθεις πιο ωραια, σκεφτεσαι πιο γρηγορα... Δεν ξερω αν "θεραπευει" βεβαια... Υπο την εννοια οτι κανεις θεραπεια και μετα απο 3 μηνες την κοβεις τελειως και εισαι οκ... δεν αποκλειεται... γιατι κι εγω περασα απο σκαμπανεβασματα μεχρι να την συνηθισει ο οργανισμος μου. Πρωτη μερα πηρα 3 καψουλες και την αλλη μερα ειχα ναυτια και κριση πανικου. Τπτ το ανησυχητικο ομως... Και τωρα παιρνω καθημερινα απο 100 μεχρι 250 mg σπασμενα σε 3 δοσεις και ομολογω πως καθε μερα ειναι καλυτερη απ την προηγουμενη. Συν οτι εχει αλλα τοσα καλα που κανει στο σωμα. Η πρωινη "τουαλετα" ειναι κατι το ευχαριστο χαχαχα (βοηθαει παρα πολυ σε δυσκοιλιοτητες και σε μας με αγχη γενικως σε ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ), ολο τον χειμωνα καπνιζα (τωρα το εκοψα ευτυχως) και δεν επαθα φαρυγγυτιδα (σε αντιθεση με περσυ)... Παω για γυμναστικη και νιωθω αγριο θηριο. Αποτοξινωνει τον οργανισμο, καθαριζει νεφρα και συκωτι... Γενικως ολες οι Β εχουν παρομοιες ιδιοτητες και συνεργαζονται καλυτερα μεταξυ τους. Ομως η Β3 ειναι κατι το ιδιαιτερο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν ειμαι γιατρος. Το τι θα κανει ο καθενας που θα διαβασει αυτα που λεω ειναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ. Η νιασινη σε μεγαλες δοσεις ειναι ΤΟΞΙΚΗ για το συκωτι, μπορει να οδηγησει μεχρι και σε προσωρινη τυφλωση. Επισης δεν κανει να την παιρνετε ταυτοχρονα με αντικαθλιπτικα και αλλα φαρμακα. Υπαρχουν παντου στο google οδηγιες να την παιρνετε και το youtube αλλα και γιατρο μπορειτε να ρωτηστε.
Επισης: Να παρετε το nicotinic acid...οχι τις υπολοιπες μορφες... (πχ niacinamide, sustained release κτλ)... Mονο την μορφη που λεω εγω. Αυτη ειναι η αποδοτικη. Με προσοχη στην αρχη να περιμενετε μια αντιδραση του οργανισμου που λεγεται αναψοκοκκινισμα. Ειναι απολυτα νορμαλ και ακινδυνο. Εως απολαυστικο. Σε μεγαλες δοσεις μπορει να γινει σαν εγκαυμα απ τον ηλιο... Ομως και παλι ειναι ακινδυνο. Εμενα μαρεσει η αισθηση. Για αρχη 50mg ειναι καλα... Μετα σιγα σιγα την πας μεχρι τα 250. Αναλογα τον ανθρωπο ειναι αυτο. Εγω ημουν πολυ χαλια και εφτασα να παιρνω αρκετη. Μαλιστα την συνδυασα με omega 3-6-9 και για κανα μηνα σχεδον πηρα και 5htp αλλα αυτο μου θυμισε αντικαταθλιπτικο και σε συνδυασμο με την νιασινη ανεβαζε πολυ την σεροτονινη και δεν μπορουσα να κοιμηθω ή ενιωθα πολυ ασχημα. Σκετη η νιασινη σε συνδυασμο με ενα συμπλεγμα Β και ομεγα λιπαρα πιστευω ειναι μια χαρα αντικατασταση των φαρμακων για μενα. Επισης και πολλη γυμναστικη. Ασε που κανει καλο και στο σεξουαλικο. Μιλαμε να το παρεις πριν απο σεξ να πετας στον ουρανο ;)
Και παλι το ξαναλεω οτι κανετε ειναι υπ ευθυνη σας, ομως δεν μπορουσα να μην μοιραστω αυτο που εζησα μεχρι τωρα. Και συνεχιζω.