Γραπτές εξετασεις και απογοήτευση
Καλησπέρα σε όλους.
Θέλω για ακόμη μια φορά να μοιραστώ μαζί σας το φόβο που με κυριεύει εδώ και χρόνια.
Τις γραπτές εξετάσεις.
Εδώ και αρκετά χρονιά, κάνω πισωγυρίσματα λόγω αυτού του φόβου μου.
Πρώτα ήταν οι πανελλήνιες. Ύστερα, ακολούθησαν κι άλλες φορές που η προετοιμασία και μόνο με άγχωνε και με έπιανε πανικός στην ιδέα ότι δεν θα προλάβω να βγάλω την ύλη. Ξέρω πως όταν παραιτούμε το μόνο που κάνω είναι να στερώ από τον εαυτό μου την ευκαιρία να προσπαθήσει.
Για να μην τα πολυλογώ, έχω ξοδέψει χρόνο σε άλλο αντικείμενο, αποφάσισα πριν δύο χρόνια να παρακολουθήσω μια ειδικότητα (για την οποία δεν θέλω να αναφερθώ παραπάνω). Μετά από αυτό το διάστημα καλούμε να πιστοποιήσω τις γνώσεις μου σε όλα τα μαθήματα που παρακολούθησα αλλά σε προκαθορισμένο αριθμό ερωτήσεων. Δυστυχώς, λόγω της συγκυρίας δεν γνωρίζω την ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων, παρά μόνο κατά προσέγγιση, ότι θα γίνει πιθανόν τον Ιούνιο. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να νιώθω ανασφάλεια, η οποία δυστυχώς μου βγαίνει και σε ότι αφορά τις εξετάσεις, καθώς δεν έχω ολοκληρώσει ακόμη τη προετοιμασία και με έχει καταβάλλει άγχος για το πότε και αν θα τα καταφέρω να ανταπεξέλθω. Φοβάμαι πολύ την αποτυχία, σχεδόν τη θεωρώ σίγουρη, και το πόσο πιο πίσω θα με πάει. Εδώ και δύο εβδομάδες, δεν μπορώ να προχωρήσω με το διάβασμα και έχω συνέχεια ταχυπαλμία. Χρησιμοποιώ τον ύπνο προκειμένου να ηρεμήσω και την επομένη να ξυπνήσω πιο ήρεμη, συνέχεια όμως σκέφτομαι αρνητικά. Νιώθω σχεδόν έχω εξευτελιστεί που καταβάλλομαι τόσο πολύ από καταστάσεις, που δυστυχώς σκέφτομαι να δώσω τέλος στη ζωή μου επειδή νιώθω ανίκανη να καταφέρω και τα πιο απλά πράγματα.