κρισεις πανικου στον υπνο?
Καλημερα σε ολους,
εδω και κτ μηνες ο υπνος μου γενικοτερα ειναι βασανο. πλεον αντι να με ξεκουραζει με κουραζει περισσοτερο!
οι ωρες που κοιμαμαι ειναι αλλοκοτες (αλλοτε πολυ νωρις το βραδυ,αλλοτε αργα το πρωι, αλλοτε...καθολου) κ η ποιοτητα κακιστη. Οταν τελικα καταφερνω να κοιμηθω αρχιζει το παρτυ. Πολλοι κ συχνοι εφιαλτες κ πολλα...ασχετα ονειρα που ομως ειναι τοσο πολυ εντονα που πολλες φορες οταν ξυπναω μες τον υπνο μου δεν μπορω κυριολεκτικα να διαχωρισω την πραγματικοτητα απο τον ονειρικο κοσμο κ αν συνεβησαν ολα αυτα στον υπνο μου η στα αληθεια κ μου παιρνει καποια λεπτα μεχρι να συνελθω κ να...επανελθω στην πραγματικοτητα. Εκτος απο ολα αυτα τον τελευταιο καιρο πεταγομαι στον υπνο μου εντρομος σε κατασταση εξαλλη, μουσκεμα στον ιδρωτα με φοβερη ταχυκαρδια,πληρη συγχυση του μυαλου μου (σα να μην μπορω να σκεφτω), νομιζω οτι θα πεθανω η οτι χανω τον ελεγχο του εαυτου μου η οτι δεν εχω συνειδηση κ το κυριοτερο αισθανομαι πληρως αποκομμενος απο την πραγματικοτητα, σα να μην υπαρχει τπτ, σα να ειμαι ξενος του εαυτου μου κ να βρισκομαι σε καποιο ονειρο!! Μετα απο μερικα λεπτα πληρους "αποσυνδεσης" βρισκω το κουραγιο καπως και προσπαθω να ηρεμησω τον εαυτο μου ειτε με βαθιες αναπρνοες,ειτε με νερο κ τα καταφερνω αλλα αισθανομαι κουρελι ολη την αλλη ημερα η ειμαι ασχημα ψυχολογικα κ σωματικα εξαντλημενος!!επειδη αρχιζει να γινεται ολο κ πιο συχνο αυτο το φαινομενο αρχιζω κ ανησυχω κ δεν ξερω που να απευθυνθω!!
καθε συμβουλη ειναι δεκτη! :)