Με θετική σκέψη και προσπάθεια
Beba μου καλημέρα!
ο πανικός και το άγχος γίνονται ένα κουβάρι με τις σωματικές διαταραχές και δεν ξέρουμε απο που να αρχίσουμε και τι να κάνουμε. Πάντως τι να πω πολυ επιπολαιος ο γιατρός σου που σου έδωσε αυτή την συμβουλή περί ψυχιάτρων..
Και σε μένα τα ψυχολογικά συμπτώματα φάνηκαν αρκετά χρόνια μετά το συμβάν που είχα βιώσει.
Από τη δική μου πείρα σου προτείνω μια ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος και φυσικά η ιατρική που συνιστώ είναι η ομοιοπαθητική.
Θα κάνεις πρώτα πρωτα γενικές εξετάσεις. Να ξέρεις που βρίσκεται γενικά ο οργανισμός σου.
με αυτές τις εξετάσεις ανά χείρας θα πας σε ομοιοπαθητικό και θα του εκθέσεις το πρόβλημα.
Αυτός θα σου δώσει μια θεραπεία και για τα τυχον σωματικά προβλήμα πχ πίεση, ταχυκαρδίες, πονοκέφαλοι και για τα ψυχολογικά.
Θα δεις και εναν ψυχολόγο. Υπάρχουν ομοιοπαθητικοί ψυχολόγοι. Θα συνδιάσεις την φαρμακευτική θεραπεία με πνευματίκές ασκήσεις, ασκήσεις διαλογισμού, θετική ενόραση, θετική σκέψη κλπ.
εδω θα βρεις δυο ασκήσεις που με βοήθησαν πάρα πολυ να ξεπεράσω το πρόβλημα αλλά και μερικοί φίλοι αποεδω τις βρηκαν καταπληκτικές
http://www.e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=155
http://www.e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=147
και μικρή μου ένα σημαντικό! Δέξου τα όλα αυτά σαν μια εμπειρια να γνωρίσεις τον εαυτό σου καλύτερα!
Κουράγιο!
Γιατί σε μένα? γιατί τώρα?
Beba μου,
οταν ειμαστε σε πανικό για το θάνατο και τις αρρωστιες κάθε φορά που ακουμε ότι κάποιος πέθανε από κάτι έχουμε και εμείς τα ίδια συμπτώματα.
Πήγαινε σε ένα ιατρικό κέντρο, σε κάποιον γιατρό που εμπιστεύεσαι και κάνε μια και καλή τις γενικές σου εξετάσεις και ότι εξετάσεις σου πουν που να επιβεβαιώνουν ότι είσαι γερή και δεν κινδυνεύεις περισσότερο από όσο όλοι μας να πάθουμε κάτι στα ξαφνικά : ατύχημα ή αρρώστια.
Αφου λοιπον εχεις τις ιατρικές βεβαιώσεις ότι οργανικά είσαι καλά όπως όλοι οι μέσοι άνθρωποι ξεκίνα την ψυχοθεραπεία με ομοιοπαθητικό. Θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τις φοβίες. Ειναι μια θεραπεία με φάρμακα αλλά όχι περισσότερα από 15 χαπάκια. Η βελτιώση είναι σταδιακή και τόσο γρήγορη όσο εσύ εισαι αποφασισμένη να την αντιμετωπίσεις.
Αν καταφέρεις να συνδιάσεις τη θεραπεία και με δημιουργικό οραματισμό τα αποτελέσματα θα ειναι πολυ πιο γρήγορα. Σε διάφορα θέματα εχω βάλει δυο ασκήσεις διαλογισμού μου με βοηθησαν και εμενα μαζι με τη θεραπεία να ξεπεράσω τον πανικό και την αγοροφοβία.
Το κουβαρι μέσα μας πρέπει να λύνεται και με ιατρική βοήθεια ώστε να εξαλειφθουν τα σωματικά συμπτώματα . ΑΝ δεν ηρεμήσει και το σώμα μας , το υποσεινηδητό μας θα μας ταλαιπωρεί.
Κουράγιο. Εισαι σε καλό δρόμο γιατί αντιμετωπίζεις ήδη τη κατάσταση και αναζητάς βοήθεια.
Ομως καλή μου, κάποια στιγμή αναρωτήσου : γιατί μου συνέβη αυτό? γιατί τώρα? και ίσως από εκεί να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι. Συνηθως τετοια μας συμβαινουν όταν εχουμε εγκαταλείψει τον εαυτό μας, την ψυχή μας . Ειναι το καμπανάκι \"και εγω ειμαι εδώ\" του ανώτερου εαυτού μας για να μας \"αναγκάσει\' να αγαπήσουμε αυτό που είμαστε. Και αγαπάμε κάποιον αφού τον ανακαλύψουμε... έτσι δεν ειναι? :)