Αποριες σχετικα με φαγητα, διατροφη κτλ!!!
Καλησπεραααα!!!
Καποιες αποριες μου θελω να θεσω σχετικα με τις γνωστες εμμονες μου, θα τα αριθμησω και αν καποιος ξερει να μου απαντησει θα ημουν ευγνωμων!!
Παμε
1) Τα χαπια που παιρνω εχουν θερμιδες?? Δλδ αν μια μερα δν φαω τιποτα αλλα παρω κανονικα τα φαρμακα μου θα προτεθουν θερμιδες??
2) Γιατι το νερο ενω λενε οτι αδυνατιζει αμα πινεις πολυ εχεις κατακρατηση και η ζυγαρια σε δειχνει με παραπανω κιλα?? Τελικα πως αδυνατιζει αφου σε φουσκωνει και σε χοντραινει??
3) Τα διαιτητικα προιντα και τα λαιτ (0%) ειναι τοσο αθωα? οχι με την εννοια οτι εχουν υποστει πολλη χημικη επεξεργασια, αυτο το γνωριζω και δεν με πειραζει, αλλα απο την αποψη των θερμιδων!!! δλδ αν καποιος τρωει γιαουρτακια λαιτ 0% πχ ενδεχεται σε καποιο χρονικο διαστημα να εχει βαλει κιολας??
4) Οταν πχ λενε 1500 θερμιδες την ημερα, εχει σχεση ποτε θα τις παρει κανεις?? η με ποιο τροπο?? διοτι 1500 παιρνεις τρωγοντας 10 φρουτα, αλλα και τρωγοντας 2 παστες.. παιζει αυτο ρολο?? επισης εχει σχεση αμα τις παρεις κατανεμημενες κατα τη διαρκεια της μερας, η αν τις παρεις μαζεμενες σε ενα γευμα πχ? θελω διαφωτιση σ αυτο!!!
5) Γιατι ενω πχ αν φας κατι με 600 θερμιδες και κανεις διαδρομο και χασεις αυτες τις 600, δεν χανεις μακροπροθεσμα κιλα?? τουλαχιστον σε μενα ετσι συμβαινει!!
6) Λενε να μην τρωμε βραδυ.. υπο την εννοια οτι μετα θα κοιμηθεις και θα μπει ο οργανισμος σε lazy mode και επιβραδυνεται ο μεταβολισμος κτλ.. αμα ομως εισαι ατομο π ξενυχταει συνηθως και φας πχ στις 11 το βραδυ και πεσεις για υπνο στις 4, τοτε παιζει καποιο ρολο??
7) Ειναι προτιμοτερο να γυμναζομαστε νηστικοι η οχι? Αμα ομως αρχισεις τη γυμναστικη τελειως νηστικος δεν ενδεχεται να πεσει πολυ ο γλυκαιμικος δεικτης και να καταρρευσεις?? Επισης εχω παρατηρησει απο τον εαυτο μου οτι οταν κανω γυμναστικη τελειως νηστικη μετα πειναω σαν λυκος και σαβουρωνω ο,τι βρω μπροστα μου.. αλλα και με γεματο στομαχι παλι δεν μπορεις .. τι λετε??
8) Ισχυει οτι το μουρουνελαιο προερχεται απο λαδι φαλαινας?? Μην γελασετε, ετσι εχω ακουσει... οτι ειναι απο φαλαινα... Ισχυει επισης οτι το μελι ειναι προιν των κοπρανων της μελισσας? δλδ αυτα που αφοδευει η μελισσα ειναι το ανεπεξεργαστο μελι??
9) μεχρι ποσες μερες αντεχει καποιος να μεινει νηστικος χωρις να καταρρευσουν τα ζωτικα του οργανα?? εγω μεχρι 4 μερες εχω αντεξει, να μεινω εντελως νηστικη, μετα αρχισα να νιωθω περιεργα και να ζαλιζομαι.. εχετε κανει κανα τετοιο πειραματακι να δειτε ποσο θα αντεξετε, η ειστε ησυχα παιδακια εσεις? χαχα! και εχασα 3μιση κιλα τοτε και δεν τα ξαναεβαλα...
10) τα αντικαταθλιπτικα επιβραδυνουν τον μεταβολισμο?? δλδ μπορει αρχικα να χασεις καποια κιλα αλλα μετα δν μπορεις να χασεις αλλο? δλδ μεχρι ενα σημειο μπορεις.. ισχυει αυτο??
Αυτα οποιος ξερει σε ο,τι ξερει απανταει, σορρυ αν τα γραψα λιγο βιαστικα και ανοργανωτα, αλλα βιαζομαι χαχα!!
byeee :)